Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 10 sep 2018 / 05:19 uur

Namen en eerste features nieuwe iPhones gelekt

Apple presenteert woensdag haar nieuwe iPhones. Maar het zou geen grote presentatie zijn als er niet vooraf al enige informatie gelekt zou zijn over de nieuwe toestellen. Dat is nu dus ook het geval.

XC, XS en XS Plus

De nieuwe smartphones luisteren naar de namen iPhone XC, iPhone XS en de iPhone XS Plus. Dat blijkt uit een gelekte foto, die in handen is van het Chinese MacOtakara. De foto werd genomen tijdens een interne voorlichting bij China Mobile en bevestigt de eerdere geruchten, behalve de XS Plus eigenlijk de XS Max zou gaan heten en een scherm krijgt van 6,5 inch.

De iPhone XC beschikt over een enkele camera, de andere twee modellen zijn met zowel een front- als backcamera uitgerust. Ook zouden deze ruimte moeten hebben voor twee simkaarten. Het is voor het eerst dat Apple gebruikmaakt van het zogenaamde dual-sim. De XC zal mede daardoor ook iets goedkoper zijn (745 euro) dan de XS (933 euro) en de XS Plus (1059 euro).

Perspresentatie

De officiële perspresentatie van alle nieuwe modellen van Apple vindt woensdagavond om 19.00 Nederlandse tijd plaats. Er worden ook nieuwe smartwatches en iPads verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Namen en eerste features nieuwe iPhones gelekt
Sluiten