Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 17 sep 2018 / 12:59 uur

Cruyff Foundation niet blij met FIFA-rating Cruijff

Nog een week en dan ligt FIFA 19 in de winkel. Een genot voor veel voetbalfans, maar bij de Cruyff Foundation zijn ze niet helemaal tevreden. Dat heeft te maken met de rating voor Johan Cruijff.

De voormalig topvoetballer is opgenomen als een van de zogenaamde Icons, maar zijn rating in het spel ligt een stukje lager dan die van Pelé en Diego Maradona. De Braziliaan en de Argentijn worden op respectievelijk 98 en 97 gewaardeerd, terwijl Cruijff het moet doen met 94. Daarmee staat hij naast Cristiano Ronaldo en Ronaldinho.

Dichter tegen Pelé

Er zijn al veel klachten geweest en ook de stichting zelf is het er niet mee eens. ,,Ook wij vinden de rating lager dan wij hadden verwacht. Wij dachten dat Johan dichter tegen Pelé en Maradona zou zitten”, aldus directeur van de World of Johan Cruyff Carole Thate tegenover Voetbal International.

Het is de eerste keer dat er zoveel ophef is ontstaan over de rating van een Icon in de game. Thate hoopt dat dat leidt tot een unieke wijziging. ,,De maker wordt nu door veel mensen over die rating aangesproken. Ik weet niet of ze het zullen aanpassen, maar Johan verdient het goed te worden vertegenwoordigd."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cruyff Foundation niet blij met FIFA-rating Cruijff
Sluiten