Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 3 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Duitser maakt hoesje voor barstvrij smartphonescherm

Smartphones vervullen inmiddels een centrale rol in ons bestaan, maar toch beschermen we ze vrij slecht. Wie heeft er niet wel eens een flinke barst in zijn scherm gehad na een – onschuldige – val? Philip Frenzel in ieder geval wel.

ADCase

De Duitse student kon het niet verkroppen dat zijn iPhone-scherm flink gebarsten uit de strijd met de vloer was gekomen en besloot een beschermend hoesje te maken: de ADCase.

Het hoesje van Frenzel lijkt op het eerste gezicht normaal, maar verandert compleet zodra hij een val inzet. Sensoren merken de val op en schakelen de springveren in. Deze klappen razendsnel uit, waardoor zij de val opvangen in plaats van jouw telefoon.

Korte afstand

Zelfs op een relatief korte afstand is de kettingreactie die ingezet wordt snel genoeg om de val te breken, zo blijkt uit het demonstratiefilmpje van Frenzel, die wel benadrukt dat de airbag geen honderd procent garantie geeft op het niet krijgen van krasjes in je scherm. Het verkleint alleen de kans enorm.

De ADCase is een Kickstartproject en het kostte flink wat moeite om een goed prototype te maken. Na 2,5 jaar puzzelen kwam er eindelijk een volwaardige versie uit zijn 3D-printer gerold. Frenzel wil het hoesje nu ook op de markt brengen. In eerste instantie voor de iPhone, maar hopelijk later ook voor andere soorten smartphones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.