Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 26 jun 2018 / 20:14 uur

‘Apple gaat AirPods met noise cancelling uitbrengen’

Apple brengt in 2019 een duurdere versie van de AirPods uit. Dat melden bronnen van het financiële persbureau Bloomberg. Voor de hogere prijs zou je wel noise cancelling terugkrijgen, zodat je tijdens het luisteren van muziek of bellen geen last hebt van omgevingsgeluid.

Verder moet de nieuwe generatie AirPods volgens het artikel spatwaterdicht zijn. Dat betekent dat het gebruiken van de oortjes in de regen geen probleem zou moeten zijn. Ook moeten de draadloze oortjes een groter draadloos bereik hebben dan de vorige generatie.

Hartslag

Verder zou Apple overwegen om sensoren in de AirPods in te bouwen om bepaalde biometrische gegevens te meten, zoals hartslag. Daarmee wil het bedrijf zijn ‘gezondheidsaanbod’ uitbreiden. Nu is de Apple Watch praktisch het enige Apple-apparaat dat gezondheidsgegevens kan meten.

Apple zou daarnaast ook een over-earkoptelefoon willen uitbrengen. Die moeten een hoogwaardiger alternatief worden voor de Beats-koptelefoons van Apple en de strijd aangaan met het aanbod van Bose en Sennheiser. Apple wilde de koptelefoon naar verluidt in eerste instantie eind 2018 al uitbrengen, maar dat gaat door problemen bij de ontwikkeling niet lukken. De fabrikant mikt nu op een release in 2019.

inline trigger-iphone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple gaat AirPods met noise cancelling uitbrengen’
Sluiten