Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 14 mrt 2018 / 13:50 uur

Advertenties door je muziek? Zo demp je websites

Ken je dat? Zit je lekker Spotify te luisteren, terwijl je wat rond aan het surfen bent, knalt er ineens het geluid van een video of advertentie door je Ed Sheeran-track heen. Gelukkig kan je op Google Chrome het geluid van specifieke sites permanent op dempen zetten.

Mute

De internetbrowser heeft recentelijk een optie toegevoegd, waarmee je sites kan muten. Klik op het tabblad van de desbetreffende site met de rechtermuisknop en ga naar de optie Geluid van site dempen of – indien je browser Engelstalig staat ingesteld – Mute site.

Ook als je incognito surft, zullen deze instellingen per site blijven staan. Alleen het legen van je cachebestanden maakte de instellingen ongedaan. Hou er wel rekening mee dat je de nieuwste versie van Google Chrome moet hebben om deze optie toe te passen.

Tijdelijke optie

Google Chrome had (net zoals veel andere browsers) al langere tijd de optie om het geluid van sites te dempen, maar deze instelling verdween uit het geheugen zodra je de desbetreffende website verliet.

Overigens zet als je toch een keer een filmpje op een gedempte site wil bekijken, het geluid net zo makkelijk weer aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Advertenties door je muziek? Zo demp je websites
Sluiten