Metro en ANP
Metro en ANP Tech 26 feb 2018 / 08:59 uur

Twee Slowaken aangehouden voor afpersing KPN

De politie heeft afgelopen week twee mannen aangehouden die verdacht worden van het afpersen van telecombedrijf KPN. De twee verdachten zijn 25 en 32 jaar en van Slowaakse afkomst.

KPN is volgens de politie benaderd door iemand die zei dat hij over bedrijfsgevoelige informatie beschikte. Als KPN deze informatie niet in de verkeerde handen wilde laten vallen, moest het bedrijf een groot bedrag in bitcoins overmaken. De provider deed aangifte van ‘digitale afdreiging’, zoals het in juridische termen heet, en het Team High Tech Crime begon half januari een onderzoek.

Samenwerking

Na samenwerking met de provider en door tactisch en digitaal onderzoek kon de politie in Rotterdam een verdachte aanhouden. Daarnaast werd iemand anders opgepakt in het Slowaakse Dolny Kubin. Hun huizen zijn doorzocht en apparatuur in beslag genomen. Er zijn geen aanwijzingen dat de beveiliging van het bedrijf ook echt is doorbroken.

De 25-jarige verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het landelijk parket heeft de uitlevering gevraagd van de in Slowakije aangehouden verdachte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee Slowaken aangehouden voor afpersing KPN
Sluiten