Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 8 feb 2018

Screenshotstalken kan niet meer op Instagram Stories

Even snel en ongemerkt een screenshotje maken op Instagram, terwijl de Story na 24 uur weer verdwijnt. Dat zit er tegenwoordig niet meer in. De maker (plaatser) van de foto krijgt in het vervolg namelijk een notificatie.

Waarschuwing

Volgens WABetaInfo is de functie al getest in januari en wordt hij nu grootschalig uitgerold onder de gebruikers. Overigens zullen mensen die een screenshot maken eerst nog een waarschuwing krijgen, dat er in het vervolg bij een screenshot een notificatie uit gaat.

De app is verder nog bezig met een optie om de Instagram Stories-functie uit te breiden. Het zou namelijk mogelijk moeten worden om foto’s van anderen in je verhaal op te nemen. Wel kunnen gebruikers deze foto’s eerst nog opleuken met bijvoorbeeld stickers.

Tekststatussen

Daarnaast wordt er ook nog gewerkt aan een optie om zelf tekststatussen te maken, zoals die eerder ook al op WhatsApp en Facebook geïntroduceerd werden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Screenshotstalken kan niet meer op Instagram Stories
Sluiten