Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 8 feb 2018 / 12:59 uur

Chef de mission gaat voor 15 plakken in Pyeongchang

Vijftien medailles op de Olympische Spelen van Pyeongchang binnenharken. Dat is het doel dat gesteld is door chef de mission Jeroen Bijl een dag voordat de openingsceremonie zal plaatsvinden. Daarbij heeft hij een ondergrens van dertien stuk voor ogen.

Iets onder de prognose

Bijl zet daarmee iets lager dan de laatste voorspelling, die woensdag bij sportdatabureau Gracenote de deur uitrolde. Daarin werd voorspeld dat er achttien medailles onze kant op komen, waarvan zeven goud, zeven zilver en dus vier brons. En het zijn er veel minder dan tijdens de supersuccesvolle Olympische Spelen van 2014 in Sochi, toen er liefst 24 keer een Nederlander gehuldigd werd.

Bijl noemt vijftien een mooi getal voor de Nederlandse ploeg om naartoe te werken. Toch geeft hij het ook, om maar van het gezeur af te zijn. „Jullie vragen om een getal, ik vind niet dat wij hier op afgerekend mogen worden", aldus Bijl op de persconferentie.

Ongelooflijk

Verder is hij zeer tevreden met de organisatie van het evenement en de faciliteiten. „Het is ongelooflijk knap wat ze hebben neergezet in de afgelopen vijf jaar."

Daarnaast meldde Bijl nog dat van de 33 Nederlandse sporters uit de olympische ploeg er maar elf stuks vrijdag mee zullen lopen tijdens de openingsceremonie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Chef de mission gaat voor 15 plakken in Pyeongchang
Sluiten