Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 10 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

HP gaat overal gamen een stuk makkelijker maken

Om de laatste games te spelen op een pc, moet je flink krachtige hardware hebben. Het probleem is dat deze vaak niet erg makkelijk mee te nemen is. Daarom komt HP nu met een oplossing: de Omen Game Stream-app.

Het enige wat je nodig hebt om deze te gebruiken, is een Omen-machine van HP en een (goede) internetverbinding. Vervolgens kun je met vrijwel elke laptop via de app een game naar wens streamen van je Omen-pc naar je laptop.

Omdat de berekeningen worden gedaan door de Omen-machine en niet door je laptopje, hoef je geen krachtige hardware in je notebook te hebben om gebruik te maken van de applicatie. Alleen een goede internetverbinding is dus nodig.

Stapje terug

De technologie die HP gebruikt, komt van Parsec. Met de technologie die dit bedrijf aanbiedt, kun je games in een full HD-resolutie streamen met 60 frames per seconde. Wie dus al op 4K is overgestapt, moet met Omen Game Stream een stapje terug doen.

Op de beurs CES demonstreerde HP hoe een aantal games vlot gestreamd kunnen worden met de nieuwe applicatie. Dit gebeurde echter onder ideale internetomstandigheden. De eisen die HP stelt aan de internetsnelheid, zijn nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.