Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 31 jan 2018

Artificial Intelligence (AI) levert eerste album af

Dat robots onze makkelijke banen over gaan nemen, is een toekomstperspectief dat al lange tijd wordt geschetst en niet zo ver meer weg lijkt. Maar inmiddels neemt Artificial Intelligence (AI) ook onze taken in de kunst over.

Hello world

Dat wil zeggen, sinds kort is het debuutalbum Hellow World van SKYGGE op Spotfiy te vinden. Dit is geen act gevormd door een of meerdere mensen, maar is compleet gebaseerd op de bevindingen van AI.

Het eerste nummer dat uitkwam is Hello Shadow, waarop de zangeres Kiesza zingt, maar de rest van de track is volledig overgelaten aan SKYGGE. Het album staat daardoor vol met diverse collabs, zo werkte ook Stromae mee, al verschijnt hij niet direct op de tracklist.

Schaduw

SKYGGE (wat Deens is voor schaduw) is bedacht door Francois Pachet. De Fransman werd in 2017 door Spotify ingehuurd als specialist op het gebied van muziek gecomponeerd door AI en kwam uiteindelijk hiermee op de proppen.

De vocalen zijn dus voor een groot deel verzorgd door artiesten, maar er zijn ook nummers waarop de AI de zang zelf invult. Het moet gezegd dat deze nog vrij apart klinken, maar ook de menselijk stemmen zijn soms apart in de muziek geplaatst.

Waardeoordeel

Dat is alles dat wij aan waardeoordeel te melden hebben, want je moet het natuurlijk zelf gaan luisteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Artificial Intelligence (AI) levert eerste album af
Sluiten