Metro en ANP
Metro en ANP Tech 17 nov 2017

Tesla onthult elektrische vrachtwagen en sportauto

Automerk Tesla heeft donderdagavond in Californië een prototype van een elektrische vrachtwagen gepresenteerd. Het prototype van de Tesla Semi werd voorgesteld door eigenaar en oprichter Elon Musk.

Elektrische vrachtwagen

Musk kwam zelf met de vrachtwagen een grote vliegtuighangar vol publiek binnenrijden. De vrachtwagen heeft bij maximale belading een bereik van 800 kilometer (500 mijl). Verder is de vrachtwagen in een half uurtje opgeladen om weer een afstand van 600 kilometer te rijden: „Hij kan opladen terwijl je de vrachtwagen uitlaadt", zo vertelde Musk.

De vrachtwagen krijgt een semi-autonoom besturingssysteem, waarbij de vrachtwagen vanzelf in zijn rijbaan blijft en zonder menselijk ingrijpen van baan kan wisselen. Musk gaf de garantie dat de aandrijving van de vrachtwagen 1,5 miljoen kilometer mee kan. Hoeveel de Tesla Semi moet gaan kosten, maakte het bedrijf niet bekend. Tesla verwacht in 2019 met de productie van de vrachtwagen te kunnen beginnen.

Sportauto

Maar er was meer: naast de vrachtwagen werd ook een nieuwe sportwagen gepresenteerd. De Roadster is een geüpdatete versie van Tesla’s eerste model. De elektrische vierpersoonsauto kan op een volle batterij 1000 kilometer rijden. De Roadster moet vanaf 2020 verkrijgbaar zijn.

https://twitter.com/BiIlionaires/status/931415383462039552

Tesla ondervindt nog altijd problemen met Model 3. Eerder deze maand liet het bedrijf weten dat het de productiedoelstellingen voor Model 3 niet zou halen en dat het in het derde kwartaal een fors verlies had geleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tesla onthult elektrische vrachtwagen en sportauto
Sluiten