Metro
Metro Tech 30 nov 2017 / 06:10 uur

Ook YouTube komt met Stories-achtige functie

Je favoriete vloggers en YouTubers volg je waarschijnlijk niet alleen op YouTube, maar ook op Instagram of Snapchat. Voor de Stories die ze maken hoef je dat in de toekomst niet meer te doen, je kunt ze gewoon blijven volgen op YouTube. Het platform komt namelijk met Reels, waarmee makers korte filmpjes kunnen uploaden voor hun volgers.

YouTube maakt dat woensdag bekend in een blog. De techwebsite Techcrunch weet dat videomakers met Reels gevoelens kunnen uiten en fans aanspreken, zonder dat ze een nieuwe video hoeven te uploaden.

Groot verschil

De nieuwe functie doet denken aan Snapchat of Instagram Stories. Er is echter een groot verschil: de video’s verdwijnen niet perse na een dag. Het is vooral bedoeld voor YouTubers om video’s van maximaal dertig seconden sneller online te kunnen zetten. Wel blijven de befaamde filters, muziek, tekst en stickers een onderdeel.

Een ander verschil is dat kijkers de video’s wel een duimpje kunnen geven. Dat kan op Instagram en Snapchat niet. Zoals je ook bij gewone video’s kunt, kun je ook een duimpje omhoog of omlaag geven. Video’s die veel worden bekeken, worden door YouTube op de hoofdpagina gezet als aangerade video’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook YouTube komt met Stories-achtige functie
Sluiten