Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 2 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Raak je hond nooit meer kwijt, dankzij Disco Dog

Op het eerste gezicht is het vest Disco Dog, dat je om je hond kan binden, een overbodig en wat apart luxeproduct. Maar het project, dat gefinancieerd wordt via Kickstarter, heeft een duidelijk functie.

Lost Dog

Het Disco Dog-vest reageert namelijk via een app op je smartphone. Wanneer je je hond het vest laat dragen en hij is te ver van jou verwijderd, zal hij automatisch de boodschap ‘LOST DOG’ weergeven. Op deze manier weten omstanders dat het baasje opzoek is naar het rondlopende beest. Daarnaast is je hond ook makkelijk zichtbaar, wanneer het buiten donker is.

Momenteel is de eerste productie van het vest met 256 LED-licht lampjes – die je zelf in allerlei verschillende kleuren kan laten branden – in gang gezet. Hierbij zal er een gelimiteerde collectie van tachtig exemplaren worden geproduceerd, waarvan een groot deel gaat naar de mensen die het Kickstarter-project hebben gesteund. De andere worden gepresenteerd tijdens de officiële lancering in New York.

Opstartfase

De ontwikkelaars benadrukken dat het product nog altijd in een opstartfase zit. „We werken nog aan het verbeteren van het vest, de app en het krijgen van meer interesse van het publiek. We hopen het product uiteindelijk op grotere schaal te kunnen produceren. Als de hondenliefhebbers meer Disco Dog willen, willen wij dat kunnen leveren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.