Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 2 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Toch geen goedkope hoogslapers bij Leen Bakker

Leen Bakker, de meubel en interieurwinkel, hoeft niet de te goedkope hoogslapers te leveren aan hun klanten. Het bedrijf plaatste eind juli per ongeluk een hoogslaper op de website voor maar 24 euro. Door een foutje werd de hoogslaper met 90% korting aangeboden. De oorspronkelijke prijs van het bed is namelijk 319 euro. In totaal bestelden 39.605 klanten samen 60.928 bedden.

Duizenden orders

Het bericht werd meteen door verschillende social mediakanalen opgepikt en massaal gedeeld. Het zorgde ervoor dat duizenden mensen het bed online bestelden.

Leen Bakker annuleerde onmiddellijk alle orders en gaf aan dat er sprake was van een technische fout.

Kort geding

Juridisch adviesbureau Aliter Melius spande namens de klanten een kort geding aan bij de rechter om de bedden toch voor 24 euro te krijgen. De rechter gaf ze echter geen gelijk. Leen Bakker hoeft de bedden niet te leveren. Dit rechter vond dat de consumenten konden weten dat de gevraagde prijs niet juist was en dat het duidelijk om een vergissing ging.

https://twitter.com/Rechtbank_ZWB/status/914776319942184960

Een kleine groep mensen kocht het bed al voor de lage prijzen massaal op social media werden gedeeld. Die groep overlegt nog over het eventuele nut van een bodemprocedure waarin de zaak dan alsnog voor de rechter zou komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.