Jasper Kars
Jasper Kars Tech 23 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

4 x de beste survivalgadgets

Nu de bladeren weer beginnen te vallen en de regen steeds vaker naar beneden gietert, komt er weer een mooie tijd aan om te survivallen. Lekker in de koude bossen op pad: heerlijk! Wanneer je richting een chill gebied gaat om te survivallen en een lijst samenstelt met spullen die sowieso handig van pas komen, vergeet dan niet deze 4 wel heel speciale survivalgadgets.

Swedish Army Firesteel

Op het moment dat je verdwaald bent in de middle of nowhere en je bent nat, moe, hebt honger en kleunt weg van de kou. Dan is het de hoogste tijd om een vuurtje te bouwen. Maar waar haal je die in hemelsnaam vandaan? Dan kan dit wel eens dé redder in nood zijn: een Swedish Army Firesteel. Hoe de zon ook staat of koud het ook is, deze tool helpt je om in recordtempo een zeer warme vonk te maken waarmee je een prachtig en heet vuurtje kan bouwen. Het is allesbehalve duur, compact en gaat lang mee. Een absolute must dus voor een avonturier.

Een zonoven

Nog nooit van een zonoven gehoord? Wat deze handige uitvinding doet is gebruikmaken van de warmte van de zon en creëert daarmee een bruikbare warmte voor de oven. De zonoven kan warmer worden dan 200 graden en daarmee is nagenoeg alles warm te krijgen. Ideaal voor als je honger hebt en iets moet opwarmen, waar je dan ook maar aan het survivallen bent. Je kan hem zowel in de zonnige zomer, als de koudere winters gebruiken. Waar normale ovens enorm zwaar zijn is deze zonoven nog geen 10 kilo, zeer licht voor zijn soort dus. Het enige nadeel is de prijs, je moet wel een fanatieke survivalaar zijn wil je deze zonoven aanschaffen. Maar dan heb je ook wat!

Een handverwarmer

Wanneer je in de donkere bossen aan het koukleumen bent dan zijn je handen vaak als eerste koud. Maar juist deze heb je nodig om bijvoorbeeld vuur of eten te kunnen maken. Gelukkig heeft zippo, ja ze maken meer dan alleen van die kekke aanstekers, een speciale handverwarmer op de markt gebracht. Net als de aansteker ziet hij er niet alleen cool uit, hij is ook echt handig. De zippo handverwarmer geeft 10 keer zoveel warmte af als een gemiddelde wegwerp handverwarmer en werkt zo’n 12 uur lang. Feeling Hot, Hot, Hot!

Een opvouwbare drinkfles

Water is een van de belangrijkste menselijke behoeftes en hoewel we dagen zonder eten kunnen, is een dag of twee zonder water soms al funest. Een waterfles is daarom een absolute essential als je gaat survivallen, een opvouwbare drinkfles is daarom zeker geen overbodige luxe. Het grote voordeel: compacter én lichter kan bijna niet. Deze waterfles is duurzaam en er kan een liter water in. Genoeg water om weer even vooruit te kunnen. Mocht je in de donkere bossen zonder water komen te zitten, dan komt deze opvouwbare drinkfles altijd handig van pas.

https://www.youtube.com/watch?v=8LRHbXGLKK0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.