Steven Musch
Steven Musch Tech 14 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Amazon bezorgt eerste pakket met drone

Amazon heeft voor het eerst een pakketje met een drone bezorgd. Dat maakte de CEO van het bedrijf Jeff Bezos woensdag bekend via Twitter.

Het eerste pakketje werd bezorgd bij een klant in de buurt van het Engelse Cambridge. In de doos zat een mediabox en een zak popcorn. Na de bestelling via internet duurde het ongeveer dertien minuten voordat het pakje werd afgeleverd. De vliegafstand van het pakhuis naar de klant was ongeveer 3,5 kilometer.

Online-gigant Amazon hoopt in de toekomst vaker leveringen te doen met drones. De bezorgservice heet PrimeAir. Vooralsnog ging het om een test, maar het doel is om binnenkort met tientallen drones te gaan vliegen. Het bedrijf koos Engeland uit vanwege de soepelere wetgeving voor drones.

Broodje kip en koffie

Eerder werd er in de VS ook al een broodje kip en een kop hete koffie bezorgd met een drone door de supermarktketen 7-Eleven. Andere bedrijven overwegen ook met bezorging door middel van drones te gaan werken. In Nederland is daar voorlopig nog geen sprake van. Zeker omdat de regelgeving voor het vliegen met drones redelijk streng en juist aangescherpt lijkt te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.