Inge Schouten
Inge Schouten Tech 2 nov 2016 / 14:19 uur

We surfen vaker op mobiel dan op computer

Voor het eerst gebruiken we vaker mobiele apparaten om op internet te surfen dan traditionele computers. Dat meldt The Guardian.

Wereldwijd kiezen internetgebruikers eerder voor hun mobiele telefoon of tablet om te surfen dan hun desktop. 51,3 procent van hen verkiest mobiele apparatuur boven de oude computer. Ondanks het teruglopende gebruik van de pc zal die voorlopig nog niet uit ons leven verdwijnen. 48,7 procent van de internetgebruikers zit namelijk liever op een traditionele desktop te surfen. Dat blijkt uit onderzoek van StatCounter.

Bron: Statcounter

Mobiele compatibiliteit

Mobiel surfen wordt sinds 2009 steeds populairder terwijl het wegverkeer op de desktop langzaam daalt. Aodhan Cullen, topman van StatCounter, zegt hierover: „Dit moet een wake-upcall zijn. In het bijzonder voor kleine bedrijven en zelfstandigen die ervoor moeten zorgen dat hun websites ook een goede mobiele versie hebben.” Volgens hem is mobiele compatibiliteit steeds belangrijker geworden. Dit komt niet alleen door het groeiende internetgebruik, maar ook doordat Google een groot voorstander is van mobielvriendelijke websites voor de mobiele zoekresultaten, aldus Cullen.

Wereldwijd gezien neemt het internetgebruik op de desktop af. Toch is de ouderwetse computer in sommige delen van de wereld nog erg populair. Zo gebruikt 55,6 procent van de Britten liever een pc dan een mobiel apparaat om te surfen. In de Verenigde Staten ligt dit op 58 procent en in Australië 55,1 procent. StatCounter verwacht dat op termijn steeds meer mensen over zullen stappen op een mobiel apparaat zoals een tablet of mobiele telefoon.

Verkoop

De laatste jaren worden er steeds minder pc’s verkocht, terwijl in ontwikkelde landen 80 procent van de mensen een smartphone heeft. In veel ontwikkelingslanden zijn de mobiele telefoons het enige apparaat met toegang tot het internet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
We surfen vaker op mobiel dan op computer
Sluiten