Remco Visser
Remco Visser Tech 12 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Politie heeft handen vol aan Pokémon Go-rage

Het begint erop te lijken dat niet alleen Pokémon-trainers in de dop, maar ook de politie het enorm druk heeft met de Pokémon Go-app. Dat blijkt uit berichten op social media van meerdere politiekorpsen. Die hebben hun handen vol aan meldingen over verdachte en soms gevaarlijke situaties.

Sinds de app vorige week werd gelanceerd is Pokémon Go wereldwijd een rage. De bedoeling is dat de gebruiker de bekende figuurtjes uit de tv-serie Pokémon met z’n smartphone zoekt en vervolgens vangt. Voor de niet-gebruiker is er echter niets te zien; het spel speelt zich af in een virtuele wereld, die alleen via de camera van de telefoon te zien is.

Gevaarlijke speurtocht

Het gevolg van de hype is dat spelers individueel of met een groep de straat opgaan om de wezentjes te vangen. Dat gebeurt dag en nacht. De spelers hebben dan bovendien alleen oog voor het smartphoneschermpje en dat levert volgens de politie gevaarlijke situaties op, zo werd onder meer gemeld door de korpsen van Eindhoven en Haarlemmermeer.

Haarlemmermeer – Er is een nieuwe rage in het land: Pokemon Go.Hierbij moet je met je mobiele telefoon naar allerlei…

Posted by Politie Basisteam Haarlemmermeer on Monday, July 11, 2016

Ziekenhuis

Zelfs het Academisch Medisch Centrum Amsterdam kreeg te maken met Pokémon Go-fanaten. Er liepen namelijk mensen rond in voor bezoekers verboden ruimtes, op zoek naar Pokémons.

Downloaden

Overigens is de app, gemaakt door Nintendo, officieel nog niet in Nederland verkrijgbaar. Via digitale sluipwegen is het downloaden ervan hier toch mogelijk. We hebben hier uitgelegd hoe je dat het veiligst kunt doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.