Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Tech 29 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Giovanni eerste Nederlander met complete Pokédex

‘He caught ‘em all’! De 20-jarige Giovanni van Scherpenzeel uit Den Helder is de eerste Nederlander die erin is geslaagd de Europese Pokédex compleet te krijgen. Op pokemongo-guide.nl onthult hij zijn geheim: „Veel naar buiten gaan, elke Pokémon vangen die je tegenkomt en vooral niet opgeven”, luidt het devies.

Vakantie

Van Scherpenzeel, die in de game de naam GioDoubleG heeft, geniet van een vakantie, waardoor hij genoeg tijd heeft om Pokémon te vangen. Hij downloadde het spel via de Amerikaanse App Store, zodat hij niet hoefde te wachten tot het spel in Nederland beschikbaar was. Drie weken later heeft hij de Europese Pokédex compleet.

Terwijl Van Scherpenzeel bezig was met zoveel mogelijk Pokémon vangen, kreeg hij al snel door dat hij gebruik moest maken van ‘Lucky Eggs’: „Deze eieren leveren je dubbel XP op, wat hielp bij het levelen. Ik spendeerde ook wat geld aan dit spel, om vervolgens mijn verdiende Pokecoins en gekochte Pokecoins uit te geven aan Egg Incubators.” Zodoende kon hij meerdere eieren tegelijk uitbroeden: „Ik zorgde er dus voor dat ik altijd 9 eieren tegelijk uitbroedde, waardoor dit proces aardig versnelde.”

Regionale Pokemon

Via die eieren kwam hij ook aan de regionale Pokémon als Farfetch’d en Tauros: „Je hoeft dus niet helemaal naar Amerika voor een Tauros, je hebt alleen een beetje geluk nodig”, aldus de twintiger. Van Scherpenzeel ving ook bijzondere Pokémon op eigen kracht, zoals Lapras, Dragonite, Arcanine, Aerodactyl en Exeggutor. „En vergeet niet de vele evoluties. Dit beide komt vooral doordat in mijn stad waar ik woon twee hele goede spots zijn om Pokemon te vangen, een van deze spots is bij een oud fort waar ik toch wel veel ‘rare’ Pokémon ben tegengekomen.”

Het laatste deel was het lastigst, tot hij kort geleden de website pokevision.com ontdekte: „Die laat zien waar en hoelang Pokémon kunnen voorkomen in jouw omgeving. Veel mensen zien dit als hack, maar dit was gewoon nodig”, legt hij uit. Hij raadt mensen die ook een volledige Pokédex willen dan ook aan deze site te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.