Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Tech 8 jun 2016 / 14:35 uur

Netflix-kijkers verslinden thrillers het snelst

Thrillers en horror-series hebben het meeste succes op Netflix. Althans, deze series worden het snelst verslonden door de kijkers. Dat blijkt uit een onderzoek van de ondemand-aanbieder.

Netflix gebruikt in het onderzoek de categorieën ‘verslinden’ en ‘genieten’. Vooral spannende series als Breaking Bad en The Killing worden in een korte tijd verslonden. Gemiddeld doen kijkers er ongeveer een week over om een seizoen af te kijken, wat neerkomt op ongeveer twee uur Netflix per dag. De bijna tien jaar oude sci-fi serie The 4400 wordt het snelst bekeken. Gemiddeld deden kijkers er vier dagen over om deze serie af te ronden.

Drama’s hebben meer tijd nodig

Niet alle series worden in recordtempo weggewerkt. Het zijn vooral dramaseries als House Of Cards, Fargo of Homeland waar langer over wordt gedaan. Volgens Ted Sarandos, chef content van Netflix, doen kijkers bewust langer over deze series: “Mensen willen meer tijd nemen voor dat soort series, omdat het verhaal zo mooi”, zo zei Sarandos tegen The Guardian.

Netflix onderzocht het kijkgedrag naar honderd series tussen oktober 2015 en nu, waarbij alleen werd gekeken naar het eerste seizoen van iedere serie. De kijktijd varieerde doorgaans van één uur tot vijf uur per dag, maar gemiddeld werd er twee uur per dag naar Netflix gekeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix-kijkers verslinden thrillers het snelst
Sluiten