IngelisedeVries
IngelisedeVries Tech 22 mei 2016 / 15:10 uur

Student stinkend rijk door tekeningen op Snapchat

De één wordt stinkend rijk door YouTube-filmpjes te maken, de ander door producten te verkopen via Instagram. De hippe ‘young influencers’ zijn het helemaal dezer dagen. Maar zo’n influencer kun je tegenwoordig ook worden zonder jezelf constant in beeld te zetten. Een student uit Austin bewerkt foto’s op Snapchat met tekeningen en verdient daar goud geld mee.

Geavanceerd

De 23-jarige Jeremy Abdo was als kind al gek op tekenen. Sinds hij Snapchat ontdekte, besloot hij het ook mobiel weer wat vaker te doen. „In het begin waren ze vrij simpel”, zegt hij tegen BroBible. „Maar hoe vaker ik het deed, hoe geavanceerder ze werden.”

De student film aan de Universiteit van Austin bleef niet onopgemerkt, zijn klasgenoten vroegen hem te tekenen op hun Snapchat. Zo wilde een jongen zijn ouders vertellen dat hij hun auto had gecrasht, maar hij wist niet hoe. Jeremy tekende de Hulk voor hem op de gecrashte auto. Meerdere klasgenoten hebben verzoeken, en bieden hem zelfs geld in ruil voor de gepersonaliseerde snaps.

Veel bekeken

Binnen een paar maanden tekende Jeremy zo’n 200 snaps waar hij zo’n 1000 dollar aan verdiende. Elke snap werd geupload naar zijn Instagram-account, dat als online portfolio diende. Met succes: zijn snaps worden inmiddels zo’n 20.000 keer bekeken.

Lucratief

Ook bij bedrijven valt de jongeman op. De creatieveling maakt namelijk reclame voor verschillende bedrijven via Snapchat. Voor elk verhaal vangt hij tussen de 1000 en 5000 dollar. Een lucratieve business dus. Het geld wil hij op den duur gaan gebruiken om zijn businessmodel uit te breiden. „Ik denk erover een tablet te kopen, dan gaat het wat makkelijker en sneller.”

Hoewel Jeremy het fijn vindt dat hij zich kan uiten op een creatieve manier, verveelt hij zich ook wel eens. „Waar andere mensen door hun Facebookfeed scrollen tijdens een saai college, verspil ik mijn tijd met het tekenen van belabberde versies van Spongebob.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Student stinkend rijk door tekeningen op Snapchat
Sluiten