Sophie Moerman
Sophie Moerman Tech 5 apr 2016 / 16:33 uur

Video: zo kom je zonder code een iPhone in

Nu de iPhone niet alleen een cijfercode heeft, maar ook gebruik maakt van vingerafdrukherkenning zou je denken dat je telefoon optimaal beveiligd is. Het is echter kinderspel om dit te omzeilen en alles wat je nodig hebt is Siri.

Siri, de functie die jou door middel van spraakherkenning helpt op dingen op te zoeken, kan namelijk ook gebruikt worden als je telefoon vergrendeld is. In een video laat YouTubegebruiker Videosdebarraquito zien hoe makkelijk je hiermee een telefoon in komt.

E-mail

De stappen zijn simpel: je activeert Siri en vraagt hem „Zoek op Twitter”. Siri zal je vragen wat je op Twitter wilt zoeken, waarna je een willekeurige gebruikersnaam of een willekeurig e-mailadres inspreekt. Siri zal dit vinden, waarna het e-mailadres in beeld komt te staan. Wanneer je nu het e-mailadres ingedrukt houdt, krijg je de optie het op te slaan in contacten.

Via Twitter vind je een emailadres, waarop je kunt klikken

Foto’s

Op zich niets vreemd, maar toch zit je zo al half in de telefoon. Door voor ‘maak nieuw contact’ te kiezen, heb je toegang tot alle foto’s in de telefoon (via voeg foto toe). Als je ervoor kiest het e-mailadres in een bestaand contact op te slaan, zit je bovendien meteen in de telefoonlijst van de telefoon.

Via 'kies foto' kan je zo in alle foto-albums

Weeffoutje

Volgens de maker van het filmpje zit dit ‘weeffoutje’ met name in de nieuwste versies van iPhone, de 6S en 6S+ met iOS 9 – 9.3.1-software. Gelukkig is er een makkelijke manier om te voorkomen dat iedereen zomaar door jouw foto’s en contacten neust: via instellingen – touch ID en toegangscode kan je uitschakelen dat Siri de vergrendeling omzeilt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: zo kom je zonder code een iPhone in
Sluiten