Rens Oving
Rens Oving Tech 6 apr 2016 / 12:59 uur

Dit is hoe een drone een drone vangt

Drones zijn leuk. Je kunt ermee racen en mooie luchtfilmpjes maken.

Maar in verkeerde handen kunnen ze ook een gevaar zijn. Zoals rond vliegvelden waar drones nu al een groeiend probleem vormen. Om nog maar te zwijgen over de mogelijkheden die de onbemande helikopters bieden aan criminelen en terroristen.

Neerhalen

Drones uit de lucht schieten is lastig en bovendien gevaarlijk omdat het gevaarte dan met een noodvaart naar beneden komt. Daarom wordt door de politie zelfs geëxperimenteerd met roofvogels die drones moeten onderscheppen.

Maar in Delft hebben ze nu helemaal een briljante oplossing gevonden. Een drone uitgerust met een net die andere drones uit de lucht kan halen. En dat ziet er behoorlijk indrukwekkend uit.

Aan het net zit ook nog een parachute zodat de gevangen drone langzaam naar beneden komt. De drone, van het bedrijf Delft Dynamics, is nog in de testfase maar zou dit jaar al door de politie gebruikt kunnen worden om ‘ongewenst dronegebruik’ tegen te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is hoe een drone een drone vangt
Sluiten