Jeroen Welling
Jeroen Welling Tech 14 sep 2015 / 13:47 uur

OMG Pokémon-game komt naar smartphones!

Nog precies één maand en dan is het 16 jaar geleden dat Pokémon Rood & Blauw voor de originele Gameboy uitkwamen. Ter ere van die gelegenheid (okay, niet helemaal) kwam Nintendo woensdag met een daverende verrassing: er komt een Pokémon-spel voor smartphones.

Het spel is Pokémon Go gedoopt en is een zogeheten augmented reality-spel. Spelers moeten in Pokémon Go op zoek naar Pokémon die zich in de echte wereld ophouden. In eerste instantie is te zien hoe ver weg het beestje is, maar zodra de speler nadert krijgt hij of zij de mogelijkheid om de Pokémon te vangen.

Echte wereld

Gevangen Pokémon kunnen vervolgens met andere spelers geruild worden, of er kunnen Pokémon-gevechten mee uitgevochten worden. Daarbij is de echte wereld dankzij de telefoon-camera altijd de achtergrond. De Pokémons zijn alleen op de telefoon te zien.

Lees ook: Twitch-community speelt met 26000 man Pokémon Blue/Red

Om er voor te zorgen dat spelers niet de hele dag naar hun telefoon moeten staren om geen Pokémons te missen, wordt er een kleine gadget voor om de pols uitgebracht. Het apparaatje heeft de vorm van een Pokéball en trilt licht als er een Pokémon in de buurt is.

Pokémon Go moet in 2016 te spelen zijn op Android- en iOS-smartphones, schrijft The Verge.

Reageer op artikel:
OMG Pokémon-game komt naar smartphones!
Sluiten