Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 8 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Teveel tinderen kan vaste relatie in de weg zitten’

Singles die teveel daten via Tinder of Happn, zouden hun kans op een romantische relatie daarmee niet vergroten. Integendeel, zegt een relatie-expert.

Deze woorden komen van Melanie Schilling, die meewerkt aan de Britse variant van het tv-programma Married at First Sight. De zogenaamde ‘overdaters’ zouden zich ergens voor willen verstoppen, voor iets dat in hun dagelijks leven speelt, bijvoorbeeld.

Reflecteren

„Als je je aangesproken voelt, is het belangrijk om er even bij stil te staan, te reflecteren en te bedenken wat het is dat je eigenlijk echt wil”, adviseert Schilling.

Schilling is van mening dat het prima is om datingapps te gebruiken als sociaal experiment. Mensen moeten echter wel beseffen dat het voor het vinden van een romantische relatie niet de beste manier is.

Disposable dating, zoals Schilling het noemt, kan verwarrend werken. „Het kan je afsluiten van mogelijkheden om langedurige relaties te hebben.” Mensen die zoeken naar een vaste relatie, moeten hun tijd niet verspillen door teveel energie te investeren in flings.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.