Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 8 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Popquiz in teken van Internationale Vrouwendag

Poppodium Rotown organiseert donderdag een speciale editie van de popquiz in het kader van Internationale Vrouwendag. De ‘Who Run The World-popquiz’ is een initiatief van Rotowndirecteur Minke Weeda. „Zelf deed ik vroeger fanatiek mee met verschillende popquizzen in heel het land. Soms zelfs in België. Destijds was ik echt een van de weinige quizzende vrouwen, bij het damestoilet was nooit een rij.”

De reden dat minder vrouwen te porren waren voor een popquiz was volgens haar de specialistische kennis die gevraagd werd. „Dan moest je de derde albumtrack van een band weten." Toen ze bij Rotown met de quiz begon bedacht ze zelf alle vragen. „Die waren bewust laagdrempeliger en zo kregen we steeds meer vrouwen die mee gingen doen. Inmiddels vormen ze gewoon de helft van de deelnemers."

Odes

Zo ontstond bij haar het idee om vrouwen eens extra in het zonnetje te zetten tijdens de quiz. „Dat betekent niet alleen vragen over vrouwelijke artiesten, maar ook over beroemde liedjes die door vrouwen zijn geschreven, de mooiste odes aan vrouwen én de meest vrouwonvriendelijke teksten."

Met de huidige maatschappelijke discussie over het gebrek aan vrouwelijke artiesten op de radio en op festivals heeft ze niet zoveel. „Bij mijn boekingskantoor Rock ‘n’ Roll Highschool is dat echt geen gesprek. Een band moet gewoon goed zijn, dat is het enige wat belangrijk is."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.