Redactie Metro
Redactie Metro Relaties & seks 31 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Sexting is geen eigenschap van een gezonde relatie

Sturen jij en je lover veel pikante berichten over en weer? Dan kan het zijn dat het op andere vlakken in je relatie niet helemaal snor zit. Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Alberta.

Inderdaad, dat klinkt paradoxaal. Want wat kan er nu mis zijn met het uitwisselen van sexy plaatjes en ondeugende teksten? Volgens de onderzoekers heeft sexting een positieve uitwerking op je seksleven, maar gaat er op romantisch vlak iets mis.

Ze vonden dat mensen die regelmatig sexts sturen – een aantal keer per week – een stuk minder tevreden zijn met andere aspecten van hun relatie. Zo hebben ze meer conflicten met hun partner en zijn ze wispelturiger met betrekking tot hun relatie.

Ook voelen ze zich hierin minder veilig en gehecht en lijkt er minder sprake van toewijding van beide partners. Liefhebbers van sexting zouden daarbij meer porno kijken en meer wantrouwend gedrag op social media vertonen.

„Sexting lijkt geen eigenschap van een gezonde relatie te zijn”, aldus Adam Galovan. De onderzoeker vermoedt dat de fanatieke ‘sexters’ zich voornamelijk concentreren op het seksuele aspect van de relatie en de andere dingen negeren.

Volgens hem heeft het te maken met het feit dat mensen direct bevrediging willen en niet per se toewerken naar een goede, stabiele relatie. Galovan: „Mensen moeten hun telefoon wegleggen en een goed, ouderwets gesprek met elkaar voeren om hun relatie te bevorderen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.