Metro
Metro Relaties & seks 14 jun 2020 / 09:45 uur

Veel vrijgezellen kregen tijdens de lockdown berichten van hun ex

Wanneer heb jij je ex voor het laatst gezien of gehoord? Volgens een onderzoek van datingexpert Hayley Quinn blijkt dat meer dan een kwart van de vrijgezellen opnieuw gecontacteerd is door hun ex. Deze bijzondere periode zou mensen extra kwetsbaar maken waardoor we terug naar de stabiliteit uit het verleden willen grijpen.

Naast nieuwe hobby’s, zoals bakken en puzzelen, was er tijdens de lockdown ook meer tijd voor reflectie over ons leven en onze omgeving. En die gedachten hebben soms vreemde gevolgen, want uit onderzoek van datingexpert Hayley Quinn blijkt dat 27% van de vrijgezellen opnieuw benaderd is door hun ex. Het doel van die berichtjes is niet altijd duidelijk voor de ex-partner. Borrelt de liefde opeens weer op of moeten de seksuele lusten bevredigd worden? Het zou een goede lockdownversie van de realityserie ‘Ex on the beach’ kunnen zijn.

Lockdown maakt eenzaam en kwetsbaar

Volgens relatie-expert Anna Williamson kunnen ex-partners zich door deze periode eenzaam en onzeker voelen. „Als we ons kwetsbaar voelen, proberen we de personen te bereiken die ons troost, stabiliteit en veiligheid kunnen bieden”, zegt Williamson tegen het online nieuwsplatform Unilad. „In sommige gevallen is het ook een teken van verveling. De vertrouwde situatie van een ex kan gezien worden als de oplossing om die leemte op te vullen, maar dat is waarschijnlijk eerder een bevlieging en geen oprechte liefdesverklaring.”

Volgens klinisch psychoog Daniel Sher is deze trend meer dan normaal. „Mensen zijn sociale wezens: de drang naar liefde zit letterlijk in onze hersenen”, legt Sher uit. „Als we geen sociaal contact hebben, doen we er alles aan om ons wat meer verbonden te voelen. Vanuit dit perspectief is het volstrekt logisch dat we opnieuw contact zoeken met onze ex.”

Comfort of echte liefde?

Er kan dan wel een logische verklaring zijn voor dit fenomeen, maar het is absoluut niet gemakkelijk als je zo’n bericht van je ex krijgt. „Je bent eigenlijk pas echt zeker over zijn of haar intenties als het normale leven weer begint”, zegt Williamson. „Dat zal een echte test zijn om te zien of die berichten oprecht waren. Het zou ook kunnen dat je ex je gewoon wat stuurde om wat afleiding te hebben tijdens de lockdown en om die tijdelijke behoeften te bevredigen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Veel vrijgezellen kregen tijdens de lockdown berichten van hun ex
Sluiten