E.Westland
E.Westland Relaties & seks 21 dec 2017

Orale seks: doe jij het beter dan je partner?

Hoewel orale seks populair is, zou de techniek van veel partners nog weleens iets te wensen over laten. „Je stelt je heel kwetsbaar op tijdens orale seks en dat maakt ook dat mensen in bed hierover het meest onzeker zijn.”

Een kwart van de mannen en vrouwen zou dan ook weleens onzeker zijn over het oraal bevredigen van zijn of haar partner, stelt erotiekketen Christine le Duc na onderzoek onder 2.700 Nederlanders. Verder is 60 procent bang voor nare geurtjes tijdens orale seks en vindt meer dan een kwart dat de techniek van zijn partner niet al te best is.

Uitmuntend

Hoewel niet iedereen even tevreden is over de orale prestaties van zijn partner down under, vinden ze zichzelf er best goed in. Iets minder dan 40 procent vindt zichzelf ‘uitmuntend’ presteren op het gebied van orale seks en meer dan de helft geeft zichzelf een voldoende. De ondervraagden tussen de 18 en 21 jaar zijn het meest onzeker, de leeftijdscategorie 40-49 jaar vindt zichzelf het beste scoren in het oraal bevredigen van de partner.

De sleutel tot het nader tot elkaar komen (pun intended): praat met elkaar. De meeste ondervraagden zouden met hun partner bespreken wat ze het fijnst vinden tussen de lakens. Bijna 32 procent bespreekt het meest hoe ze orale seks willen. Een op de zeven Nederlanders praat nooit met zijn partner over de seksuele voorkeuren en behoeften.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Orale seks: doe jij het beter dan je partner?
Sluiten