Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 13 feb 2019 / 15:35 uur

Naar het strand in New York? Het kan binnenkort!

The word is out: New York krijgt een eigen stadsstrand, aan de rand van de Hudson River. Het nieuws werd kortgeleden verspreid door The Hudson River Park Trust. 

Het gebied dat nu bekendstaat als het schiereiland Gansevoort Peninsula wordt deels omgezet tot een openbaar park. 5,5 hectare wordt in totaal omgevormd tot park met een strand aan de vertakking van de Hudson River.

Hudson River Park. / Colourbox

Barrière

Het strand zal naar verluidt in 2022 helemaal af zijn en openen voor het grote publiek. Eén klein nadeel: het water bij het strand wordt niet geschikt om in te zwemmen. Maar who cares, want het nieuwe park zal samen met het strand een heerlijk nieuw, groen gebied zijn in de grote stad. Bovendien zal het strand een rotsachtige kustlijn hebben die dienst zal doen als een beschermende barrière ten tijde van overstromingen en stormen; niet geheel onbelangrijk dus.

Voor wie niet kan wachten om met zijn bips op een strand in een hippe stad te liggen: Metro zet speciaal voor jou nog zes andere fijne stadsstranden op een rijtje.

Barceloneta Beach – Barcelona

Het strand van Barcelona. / Colourbox

Wie ooit in Barcelona geweest is, weet dat het strand dat je daar kunt vinden er eentje is waar je niet alleen een dagje, maar zelfs een hele vakantie omheen kunt plannen. Je kunt er uitgaan, je hebt er tal van leuke eettentjes (Makamaka Beach Burger!) of gewoonweg heerlijk chillen met een goed boek en de zon op je bol. Hoe verder je van de metrohalte Barceloneta afloopt, hoe rustiger het wordt.

Stadsstrand Strandbar Mitte – Berlin

https://www.instagram.com/p/Bk0vVGKl63M/

Oké, heel veel zand vind je hier niet, maar Strandbar Mitte in Berlijn straalt wel één en al gezelligheid uit en is daarom een van onze favoriete stadsstrandjes ter wereld. Hier kun je chillen op een ligbed, met een biertje in je hand en vooral heel erg genieten van de omgeving. Tijdens het Festival of Lights in de Duitse stad zijn hier prachtige lichtprojecties te zien en sowieso is de omgeving – ook zonder event – altijd sfeervol verlicht. Vooral een aanrader in de avond!

Vancouver

Eén van de stranden in Vancouver, Canada. / Colourbox

In Vancouver stikt het van de stadsstranden rondom het Stanley Park. Eén van de favorieten van zowel de plaatselijke bevolking als toeristen is Kits Beach, oftewel Kitsilano Beach wat ook wel wordt omschreven als het ‘Venice Beach’ van Vancouver. Er wordt gejogd, gespeeld door hele families, mensen zonnebaden of chillen en je kunt er tennissen of (beach)volleybal spelen. Andere populaire stadsstranden in Vancouver zijn Second Beach en Thirth Beach, ook rondom het park. Genoeg strandrecreatie te vinden dus!

Wenen – Vienna City Beach Club

View this post on Instagram

So ein bisschen Stand up paddeln mit 30 Grad und Sonne wäre ja jetzt nicht sooo schlecht oder?? 😀😍 @supcenterwien <><><><><><><><><><><><><>~~> #vcbc #beachclub #sommer #sonne #strand #openair #sup #standuppaddle

A post shared by • VIENNA CITY BEACH CLUB • (@vcbc.at) on

Wenen, dat heeft toch helemaal geen strand? Nou mooi wel dus, want middenin de stad heb je onder andere de Vienna City Beach Club. Wie foto’s van dit pareltje ziet, krijgt meteen zin in zon, zee, strand en cocktails en dat is dus eigenlijk precies wat je krijgt bij dit stadsstrand. Naja, behalve die zee natuurlijk, maar je kunt wel het aangrenzende water in duiken in de warme zomers.

Paris Plage

Mensen zonnebaden bij de Paris Plage. / ANP

Zonnebaden op het ‘strand’ van Parijs… huh? Ja, de Paris Plage in Parijs vinden wij zeker de moeite waard om in dit rijtje te noemen. Ze hebben ligbedjes, drankjes, zon en een soort van zee, want je ligt natuurlijk aan de prachtige Seine. In de zomer is dit de place to be en als wij de foto’s zien begrijpen we wel waarom!

Tanto Stockholm

https://www.instagram.com/p/BlS73Zelue1/

Als je aan Zweden denkt, denk je waarschijnlijk niet aan stranden. Toch heeft het Zweedse Stockholm ook een aantal stadsstranden, waaronder Tanto Beach: een heerlijk stadsstrand waar het in de zomer hartstikke warm kan worden en waar je dus een heerlijke middag (of twee of drie) kunt spenderen. Het kan er in de zomer wel aardig druk worden en wordt dan ook omschreven als het populairste stadsstrand van de hippe stad. Ga dus vroeg, dan heb je nog een mooi ligplekje!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Naar het strand in New York? Het kan binnenkort!
Sluiten