Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 14 okt 2018 / 14:00 uur

Zijn de Azoren het Hawaï van Europa?

Weet jij waar de Azoren liggen? Deze groene vakantiebestemming wordt ook wel het Hawaï van Europa genoemd. De Azoren is de plek waar je moet zijn voor een exotische en avontuurlijke vakantie. De eilanden archipel ligt midden in de Atlantische Oceaan op bijna 1400 kilometer van Portugal.

Walvissen en dolfijnen spotten

De archipel bestaat uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilandjes en is nog niet echt ontdekt door het massatoerisme. São Miguel is het grootste eiland en staat ook wel bekend als het groenste eiland. Denk aan indrukwekkende natuur, metershoge palmbomen, botanische tuinen, vissershaventjes, thermale bronnen en fascinerende vulkaanmeren. Ook zijn de Azoren bekend om de walvissen en dolfijnen die je kunt spotten! De meeste kans om walvissen te zien heb je tussen juni en september.

Witte idyllische stranden ga je op de Azoren niet vinden, maar door de perfecte geografische ligging zijn de Azoren het perfecte paradijs voor surfers. Duikliefhebbers zijn op de Azoren ook op de juiste plek. Het water is kraakhelder en onderwater tref je tal van verschillende vissoorten.

Zin in ontspanning?

Wil je een beetje tot rust komen? Dat kan. Furnas op São Miguel is het bekendste kuuroord van het eilandenarchipel. Het thermaalbad staat bekend vanwege zijn geneeskrachtige werking. Het zwavel in het water zou kunnen helpen bij bepaalde aandoeningen.

Uitzicht vanaf Pico

Hoe zit het met eten en drinken?

Niet geheel onbelangrijk, want tijdens je vakantie wil je ook nog een beetje lekker eten en drinken. Een walhalla voor mensen die van vis houden, want zeevruchten en vis zijn er in overvloed. De pikzwarte lavagrond schijnt een vruchtbare ondergrond te zijn voor druivenplantages en dat levert weer heel wat goede wijnen op. Verder hebben we gehoord dat ze op de Azoren ook hele lekkere kaas hebben. Zin in fruit? Passievrucht is een van de meest geproduceerde vruchten op het eiland.

Zacht klimaat

Het klimaat op de Azoren is bijna altijd zacht, maar er kunnen zo nu en dan flinke buien vallen. In oktober en november kan het nog gerust 22 graden worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zijn de Azoren het Hawaï van Europa?
Sluiten