Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 15 okt 2018 / 11:15 uur

Tips voor de herfstvakantie: roggen en haaien voeren

Toeristen weten de Kop van Noord-Holland de laatste jaren steeds beter te vinden. In deze serie: wat vinden zij daar eigenlijk? In deel vier geeft Metro je tips voor de leukste uitjes in de herfstvakantie in de Kop van Noord-Holland. Meer info? Dagjeuitindekop.nl.

Met de temperaturen van deze week lijkt het eerder op zomer, toch is de herfstvakantie echt begonnen. In regio zuid is de vakantie van 13 t/m 21 oktober en in noord en midden van 20 t/m 28 oktober. Wat ga jij doen tijdens deze zonnige herfstdagen?

Halloween in Hippolytushoef

Fort Kijkduin in Den Helder wordt op 26 oktober omgetoverd tot een groot en eng spookhuis. De tocht brengt je langs vele zombies, heksen en ander eng gespuis. Griezelen kan ook in Hippolytushoef op de oudste Halloweenmarkt van Nederland.

Ecotocht op de Waddenzee!

Het warme weer is perfect voor een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren. Met de schepen van de Wadvissersgilde kom je op de mooiste plekjes van de Waddenzee. Onderweg spot je zeehonden en andere zeedieren. Met een speciaal sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee verborgen houdt: van garnaaltjes, krabbetjes tot aan bijzondere schelpen.

Paddenstoelen ontdekken in het Wildrijk

Paddenstoelen fascineren veel mensen. Het Wildrijk is een van de mooiste landschappen van Noord-Holland en een ideale plek om paddenstoelen te zien. Door het vele dode hout en de vochtige bodem groeien die daar massaal. Er zijn speciale gidsen aanwezig om toelichting te geven. Ook worden er extra activiteiten voor kinderen georganiseerd. Ze kunnen brood bakken, heksensoep maken of knutselen met een paddenstoelenmemory.

Halloween Fort Kijkduin

Haaien of roggen voeren

Musea saai? Echt niet. In het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers kunnen kids een speciale vriendenspeurtocht en reddingsparcour doen. Op 23, 24, 25 oktober kun je in het aquarium in Fort Kijkduin kijken naar een duiker die onder water schildert. Zin in een beetje spanning? Dan kun je zelf haaien of roggen voeren. Ook leuk, in Museum Vreeburg wordt op woensdag 24 oktober vanaf 13.30 een speciale middag voor kinderen t/m 12 jaar gehouden. Tot 16.30 worden Oudhollandse spellen gedaan en kunnen kinderen zelf iets maken op een oude naaimachine.

Partnercontent

Reageer op artikel:
Tips voor de herfstvakantie: roggen en haaien voeren
Sluiten