Bregje Simons
Bregje Simons Good vibes 15 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Last van tentamenstress? Knuffel met puppy’s op UvA

Je bent druk, gestresst en studeert alsof je leven er vanaf hangt – tenminste, zo voel je je. De tentamentijd is allesbehalve rozengeur en maneschijn. Daar heeft de Universiteit van Amsterdam (UvA) iets op bedacht: zij biedt studenten aankomende tentamenweek de mogelijkheid om tijdens het studeren te knuffelen met puppy’s. Dat moet bijdragen aan vermindering van de studiestress.

De Universiteitsbibliotheek (UB) in Amsterdam is een favoriet studieplekje van veel Amsterdamse studenten. En geloof het of niet; midden in de tentamenweek, op 22 en 23 oktober, krijgt de studeerruimte een speciale puppy room. „Het knuffelen met jonge hondjes zorgt voor een dalend cortisolniveau in je bloed en vermindert de studiestress”,  zo stelt de UB.

Ideale bieb

Marloes van Wagtendonk, werknemer bij de Universiteitsbibliotheek, vertelt aan het universiteitsblad Folia dat het idee vorig jaar ontstond toen zij studenten naar hun ideale bieb vroegen. „Ik dacht eerst, waar haal ik nu puppy’s vandaan? Via de credits van de film De Wilde Stad kwam ik bij een diercastingbureau, Catvertise. Zij konden de hondjes bezorgen.” De stressverminderende actie van de UvA gaat ze zo’n 400 euro kosten, inclusief hondenbegeleider.

Foto: Unsplash

Beperkt aantal plaatsen

Studenten moeten zich vooraf registreren en kunnen maximaal vijftien minuten knuffelen met de zachte viervoeters. Er mogen per keer tien studenten naar binnen en er zijn in totaal 160 plekken vrij. In Nederland is dit idee nog nieuw, maar in Amerika doen universiteiten dit vaker. Daar wordt veel samengewerkt met hondenasiels omdat het een succes blijkt te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.