Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 10 okt 2018 / 14:27 uur

Dikkerds mogen niet meer rijden op Griekse ezels

Ben je ietwat aan de zware kant? Dan wordt een ritje op een ezel op het Griekse eiland Santorini voor jou onmogelijk: te zware toeristen mogen namelijk niet meer op de rug van de beesten vervoerd worden.

Het beeldschone eiland is heel populair bij toeristen. Op menig plek op het vulkaaneiland kun je je met ezels laten vervoeren, wat dan ook veelvuldig gedaan werd. Maar afgelopen zomer besloten dierenorganisaties dat het te gek werd en luidden ze de noodklok. De ruggen van de ezels zouden namelijk te zwaar lijden hebben onder het gewicht van te zware toeristen.

Rugproblemen en zitwonden

Zo zouden ezels rugproblemen hebben of zitwonden oplopen door zwaardere mensen. Een doorn in het oog van dierenrechtenactivisten, die de Griekse regering opriepen om actie te ondernemen. Daar heeft de regering nu op gereageerd: het Griekse ministerie van Plattelandsontwikkeling en Voedsel heeft nieuwe voorschriften gepubliceerd. Daarin staat dat ezels niet meer dan 100 kilo mogen tillen, óf niet meer dan 20 procent van hun eigen gewicht.

De ezels worden veel op het vulkanische eiland gebruikt. / Colourbox

Eigenaren van de ezels zijn verantwoordelijk voor de goede gezondheid van de beesten. Het is volgens de regering nooit toegestaan om dieren in te zetten als ze ziek, gewond of zwanger zijn of als de hoeven slecht zijn onderhouden. Ook is het verplicht de ezels genoeg voeding en drinkwater te geven en een schone stal, die dagelijks wordt schoongemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dikkerds mogen niet meer rijden op Griekse ezels
Sluiten