Sofie Smulders
Sofie Smulders Reizen 16 aug 2018 / 09:29 uur

Instagrammers riskeren leven voor foto bij waterval

Alles voor die vette foto op Instagram, toch? Kaaterskill Falls is een prachtige plek in New York en een hotspot voor Instagrammers die er in groten getale naartoe trekken voor de perfecte foto. De plek kostte om deze reden ook al aan een groot aantal mensen het leven.

De waterval in de Catskill Mountains is namelijk naast fotogeniek ook een gevaarlijke plek waar je goed moet uitkijken waar je loopt. De laatste vier mensen die bij Kaaterskill Falls om het leven kwamen, waren mensen die een foto probeerden te maken.

View this post on Instagram

Nature’s Automatic Flush. HAAHAHA 🚽

A post shared by johnny (@jayjpang) on

https://www.instagram.com/p/BmQ7a92nPbM/

Plek van het internet

Een van hen was de 17-jarige Ezra Kennedy, die met een aantal vrienden een wandeling in het gebied maakte. Hij poseerde bij de waterval en had niet door dat het er glad was, te glad om er veilig te staan. Hij gleed uit, viel en overleed.

De stroom toeristen die naar Kaaterskill Falls trok nam de afgelopen jaren toe vanwege de aandacht die de plek op social media kreeg. Ranger Robert Dawson vertelt aan The New York Times dat hij in het natuurgebied menig toerist tegenkomt die ‘op zoek is naar die plek die ze op het internet hebben gezien.’

Toen er in 2014 twee toeristen overleden bij Kaaterskills Falls werd er een nieuw pad aangelegd, inclusief veiligere trappen en hekken. Nu nemen de autoriteiten opnieuw maatregelen voor de beveiliging.

Volg Metrolifestyle_NL op Instagram voor jouw dagelijkse portie travel, beauty, lifestyle, food en mode.

https://www.instagram.com/p/BlO9w_4gxPS/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagrammers riskeren leven voor foto bij waterval
Sluiten