Kasper Hermans
Kasper Hermans Video 16 aug 2018 / 09:49 uur

‘In Denemarken wil iedereen cupcakecafés beginnen’

,,Denemarken is socialistische staat vol cupcake-cafés”, was getekend Trish Regan. De 45-jarige presentatrice van FOX Business hield een betoog tegen socialisme naar aanleiding van de situatie in Venezuela en besloot om daar ook Denemarken bij te halen.

Ze refereert aan het socialisme in Venezuela en de enorme inflatie die er daar plaatsvindt. Om te benadrukken dat het ook in rijkere westerse landen gebeurt, begint ze vervolgens over Denemarken. ,,Zoals Shakespeare al zei: There is something rotten in Denmark", zo verwijst ze nog even naar Hamlet (Something is rotten in the state of Denmark).

Belastingtarieven

Ze somt de belastingtarieven op voor inkomens en bijvoorbeeld auto’s en stelt dat in maar heel weinig gebieden er meer Denen werken dan thuiszitten. Tot slot begint ze over het studiesysteem. Studeren is gratis in Denemarken en je krijgt een leuke subsidie van de overheid. ,,Het gevolg is dat iedereen veel uitgebreider de tijd neemt voor zijn studie en dat ze niet willen afstuderen."

Dan noemt ze een anekdote van iemand die in Denemarken heeft gewoond. ,,De jongeren die daar nu afstuderen willen graag een cupcakecafé beginnen."

Denemarken ontdekken

Vanuit het bewuste land wordt er verbaasd gereageerd op de uitlatingen van Reagan. Ook de Deense ambassadeur in de Verenigde Staten, Lars Gert Lose, begrijpt haar uitlatingen niet. ,,Ga Denemarken eens ontdekken. Ik zou je daar graag bij assisteren", zo schrijft hij in een tweet. Lose kan het niet nalaten even een sneer uit te delen. ,,Al is het gebrek aan cupcakecafés misschien teleurstellend."

De Deense minister van Financiën Kristian Jensen gaat in op de opmerking dat de Denen weinig aan het werk zouden zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘In Denemarken wil iedereen cupcakecafés beginnen’
Sluiten