Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 19 jul 2018 / 09:00 uur

6 x de mooiste stranden van Groot-Brittanië

De Franse Côte d’ Azur, de Spaanse Costa del Sol en de meren in Italië: stuk voor stuk mooie zomervakantie bestemmingen. Maar heb je wel eens aan een strandvakantie in Groot-Britannië gedacht? Wist je dat je in Groot-Britannië veel verschillende soorten stranden hebt? Van witte kliffen en baaien tot strandjes met wit zand en blauw water! We hebben de mooiste stranden van Cornwall, Wales en Schotland op een rij gezet.

Steek het kanaal over en ontdek de kust van Groot-Brittanië. Zoals Rhossili Bay: het mooiste strand van Europa in 2017 of de Beachy Head baai die te zien was in Harry Potter.

Rhossili Bay – Wales
Vergeet Ibiza, Corsica of Mykonos. Rhossili Bay it is! Dit strand werd in 2017 namelijk gekozen als mooiste strand van Europa! Critici omschrijven het strand als een stukje ‘goed geluk’. Er schijnt iets magisch in de lucht te hangen en de ‘goudkust’ is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Het ‘supermodellenstrand’ van Groot-Brittanië is vooral populair bij surfers. Als je een beetje gelukt hebt spot je nog dolfijnen en zeehonden.

Scilly-eilanden – Cornwall, Engeland
De Isles of Scilly zijn een groep van vijf bewoonde en ongeveer 140 onbewoonde eilanden ten zuidwesten van het Engelse Cornwall, ongeveer 45 km van de plaats Land’s End. Op deze eilanden vind je turquoise water en witte stranden, ongerepte natuur en heel veel rust. Porthcurno Beach is een van de meest ‘bekende’ stranden en dit mooie strand heeft al meerdere prijzen gewonnen.

Porthcurno Beach in Cornwall. Foto: Colourbox

Birling Gap – East-Sussex, Engeland
In East-Sussex vind je Birling Gap. Imposante witte kliffen die je misschien wel herkent uit films of tv-series. De baai Beachy Head was bijvoorbeeld te zien in Harry Potter. Heb je vooral zin om uit te gaan? Dan moet je Berlin Gap overslaan, maar ben je toe aan was rust, dan is dit de ideale bestemming.

East-Sussex:Imposante witte kliffen die je misschien wel herkend uit films of tv-series. Foto: Cornwall

Isle of Lewis – Schotland
Is het een eiland in de tropen of is het een eiland in Schotland? Bij Schotland denk je misschien aan regenachtige plaatjes, maar er zijn dus ook heel wat mooie stranden te vinden. Op ‘Isle of Lewis’ tref je de mooiste stranden van Schotland. Het eiland ligt helemaal in het noorden van het land. Tolsta Beach is een van de bekendste stranden en je gaat er gegarandeerd blauw water zien. Heb je zin in een beetje watersport? Ga dan naar Beach at Ness.

Llanbedrog Beach The Llŷn Peninsula – Wales
Eerlijk gezegd weten we ook niet goed hoe je de naam uitspreekt, maar wat we wel weten is dat het strand een dikke aanrader is. Deze vakantiebestemming in Wales is beroemd om zijn prachtige ruige landschap met baaien, kliffen, gekleurde strandhuisjes en charmante kustdorpen.

Llanbedrog Beach The Llŷn Peninsula in Wales. Foto: A Marr & Associates

Hayling Island West Beach- Hampshire, Engeland
‘Hayling eiland’ ligt aan de zuidkust van Engeland en is geheel omgeven door strand. Het water is erg rustig en daarom zijn de stranden perfect voor de zwemliefhebbers onder ons. Ook is dit een goede plek om te windsurfen.

https://www.instagram.com/p/BlAu2o6lDw-/

glitter zonnebrand

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 x de mooiste stranden van Groot-Brittanië
Sluiten