Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 15 mei 2018 / 12:20 uur

Vakantie naar Tunesië: goedkoop én weer veilig

Ja, we weten het: een vakantie naar Tunesië stond lange tijd niet bovenaan de lijst bij veel Nederlanders vanwege het negatief reisadvies wat twee jaar lang gold. Maar dit negatieve advies is al in juli 2017 opgeheven en Tunesië is naast hartstikke mooi, ook nog eens een goedkope bestemming om naartoe te reizen.

De kosten voor een zonvakantie naar Tunesië liggen gemiddeld namelijk 30 procent lager dan voor andere bestemmingen, blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Zelfs Turkije, Griekenland en Spanje blijken stukken duurder dat het minstens zo mooie Tunesië.

Een marktje in Hammamet. / Colourbox

Negatief reisadvies

Eén van de redenen dat men wellicht niet massaal een vakantie boekt naar het vakantieland, is waarschijnlijk toch dat negatief reisadvies dat ruim twee jaar lang gold in verband met de dreiging van terroristische aanslagen in het land. Maar onveilig hoef je je al lang niet meer te voelen, sinds het negatieve reisadvies is opgeheven.

„Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld tijdens mijn verblijf in Tunesië”,  vertelt Laura Vlaanderen, werkzaam bij dé VakantieDiscounter en net terug van een persreis naar het Noord-Afrikaanse land. „Je ziet bij de ingang van resorts nu soms beveiligers staan, maar daarmee wordt in mijn ogen enkel een goed signaal afgegeven aan toeristen. Er zijn ook zeker meer bestemmingen waar dit gebeurt. Daarbij is de bevolking dankbaar om te zien dat het toerisme in het land weer aantrekt en dus ontvangen zij toeristen met open armen.”

Een straatje in Hammamet, Tunesië. / Colourbox

Nederlanders kunnen na de opheffing van het negatieve reisadvies al vanaf zo’n € 400,- genieten van een all inclusive zonvakantie. En ook op bestemming ben je niet veel geld kwijt aan activiteiten, etentjes buiten je hotel en souvenirs.

Populaire plaatsen in Tunesië

„Het Noord-Afrikaanse Tunesië heeft toeristen genoeg te bieden”, vertelt Vlaanderen. „In Sousse, de populairste bestemming onder Nederlanders, is niet alleen veel strand te vinden, ook biedt het een goede uitvalsbasis om cultuur te snuiven."

,,Zo zijn de medina en het amfitheater populaire trekpleisters. Op de tweede plaats staat Hammamet, waar de combinatie van cultuur en strand te vinden is. Deze bestemming ligt dichterbij de hoofdstad en het populaire Sidi Bou Saïd. Als derde komt Port El Kantaoui, het Marbella van Tunesië. Hier zijn het luxe jachten in een kleine haven, omgeven door witte huisjes, die het uitzicht verrijken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vakantie naar Tunesië: goedkoop én weer veilig
Sluiten