Metro
Metro Nieuws 15 mei 2018 / 12:29 uur

Jochie van 5 redt vader met telefoontje naar politie

Een Franse agent in de stad Alençon kreeg zondagavond een jongetje aan de telefoon dat met de volgende verontrustende boodschap naar het noodnummer belde: „Ik denk dat mijn papa dood is.”

Dit meldt de krant Ouest-France. Natuurlijk wilde de agent in kwestie, Romuald Arrivé, direct in actie komen. Maar dat was niet zo eenvoudig gezien de leeftijd van de 5-jarige Quentin. Hij vertelde Arrivé zijn eigen voornaam en die van zijn vader, maar de achternaam moest hij hem schuldig blijven. Net als het exacte adres.

Bewusteloos

Wetende dat de vader van Quentin bewusteloos was en er schuim uit zijn mond kwam, besloot de politie er in ieder geval een auto en een ambulance in woonplaats Glos-la-Ferrière op uit te sturen.

Terwijl de hulpdiensten met zwaailichten en sirenes naar Glos-la-Ferrière snelden, voerde Arrivé een gesprek met Quentin om er langzaam maar zeker achter te komen waar hij precies woonde.

Goede afloop

De agent vroeg Quentin ondertussen om nogmaals te gaan kijken hoe het met zijn vader ging. Deze bleek echter nog altijd buiten bewustzijn. Daarna vroeg hij hem zijn jas en schoenen aan te trekken en naar buiten te gaan om de hulpdiensten op te wachten. Arrivé had via provider Orange het precieze adres ondertussen achterhaald.

Uiteindelijk is het verhaal gelukkig goed afgelopen. Quentin heeft de hulpverleners het huis binnengelaten en zij konden zijn vader – die diabetes heeft en een aanval kreeg – redden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jochie van 5 redt vader met telefoontje naar politie
Sluiten