Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 15 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Aurora Station: het eerste hotel in de ruimte!

Dacht je dat een reisje naar de Malediven of Zuid-Afrika bijzonder was? Over een paar jaar ga je op vakantie naar de ruimte. Vanaf 2022 kun je overnachten in het allereerste hotel in de ruimte!

Het Amerikaanse bedrijf Orion Span Inc. bouwt momenteel een bijzonder hotel in de ruimte, dat Aurora Station zal gaan heten. Het modulaire ruimtestation wordt een klein hotel waar vier gelukkige gasten en twee professionele astronauten kunnen slapen.

Niet heel luxe

Als we de geruchten mogen geloven zal een overnachting niet heel erg luxe zijn. Het bedrijf wil de gasten vooral laten ervaren hoe het leven van een astronaut is. Het zal dan ook geen all-inclusive vijfsterren-resort worden, er wordt exact geleefd zoals astronauten dat ook moeten doen in de ruimte. Wel schijnt er een snelle en gratis wifi-verbinding beschikbaar te zijn.

Kledingkeuze-stress? Tijdens een vakantie naar de ruimte zal je er weinig last van hebben. Foto: Pexels.

Hoe kom ik er?

Een overnachting in het Aurora Station gaat samen met een 12-daagse reis zo’n 300 kilometer boven de aarde. Tijdens deze spectaculaire excursie zal je bijna 400 keer de zon op en onder zien gaan.

Kosten?

Tja, een wereldreis blijft nog altijd goedkoper. Voor velen van ons zal deze reis waarschijnlijk altijd een droom blijven, want de vakantie is onbetaalbaar. De prijs voor een 12-daagse vakantie zal rond de 7,7 miljoen euro liggen. Een overnachting in het hotel is ‘slechts’ €642,765.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.