Metro en ANP
Metro en ANP Sport 15 apr 2018 / 18:30 uur

Manchester City kampioen Engeland zonder te spelen!

Manchester City is kampioen van Engeland geworden zonder te hoeven spelen. De enige overgebleven concurrent Manchester United verloor op het eigen Old Trafford met 1-0 van hekkensluiter West Bromwich Albion en kan de stadsrivaal niet meer achterhalen.

Manchester City won een dag eerder

Jay Rodriguez zorgde er met een kopbal in de 73e minuut voor dat de ‘Citizens’ de titel kunnen vieren. Manchester City won zelf een dag eerder met 3-1 bij Tottenham Hotspur en zag hoe United zich op Old Trafford blameerde door te verliezen van West Bromwich. De ‘Baggies’ strijden voor hun laatste kans op lijfsbehoud in de Premier League en boekten pas hun vierde overwinning dit seizoen.

Manchester United verloor en daardoor is Manchester City kampioen geworden. Foto: ANP

Het is de vijfde landstitel voor Manchester City in de historie van de club. De laatste keer was in het seizoen 2013-2014.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Manchester City kampioen Engeland zonder te spelen!
Sluiten