Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 27 mrt 2018 / 15:40 uur

Let op: spelfout ticket kan veel geld kosten

Je ziet een goede deal voorbij komen in je mail en boekt even snel via je telefoon. In de haast vergeet je misschien een letter of schrijf je de achternaam van je vriend/vriendin verkeerd. Zonde want zo’n spelfout op je ticket kan een duur foutje worden.

Vroeger ging je naar een reisbureau en boekte je daar een vakantie, tegenwoordig regelen we zelf alles online en een foutje is dan net iets sneller gemaakt. De consumentenbond waarschuwt vandaag dat een spelfout op een vliegticket reizigers al snel honderden euro aan schade kan opleveren, dit meldt de Telegraaf.

Aangeven binnen 24 uur

De consumentenbond vindt dat vliegtuigmaatschappijen veel te hoge bedragen vragen voor het wijzigen van een naam op een reisdocument. Deze bedragen variëren van twintig tot honderdzestig euro. Het wordt aangeraden om eventuele fouten zo snel mogelijk, het liefst binnen 24 uur na het maken van de boeking aan te geven bij de desbetreffende reisorganisatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Let op: spelfout ticket kan veel geld kosten
Sluiten