Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 29 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de leukste kattencafés van Europa

Kattenliefhebber? Dan is het allerleukste dat je kunt doen tijdens je stedentripje een lekkere lunch of kopje koffie drinken in een kattencafé. En thank cát: er zijn er steeds meer in Europa. Metro zet de leukste kattencafés voor een eventueel stedentripje voor je op een rijtje.

Le Café des Chats – Parijs

De inrichting van Le Café des Chats is knotsgek. / Facebook Le Café des Chats

Kastjes, stoeltjes en laatjes aan de muur: dit kattencafé in Parijs is knotsgek en daarom zó leuk. Hier kun je niet alleen terecht om katten te knuffelen, maar ook voor een lekkere lunch. De huisgemaakte chocomelk schijnt een echte aanrader te zijn, evenals de hamburgers hier trouwens. Echt een topplek voor de kattenliefhebber. Dit kattencafé sluit ook lekker laat, pas om 22.30. Je kunt dit topplekje vinden op de Rue Sedaine, 75011. 

Kačių kavinė – Vilnius

Vilnius, de hoofdstad van Litouwen is wellicht niet meteen de eerste plek waar je aan denkt voor een stedentrip, maar er zijn heel wat fijne hotspots te vinden; waaronder dus Kačių kavinė, oftewel Cat Café Vilnius.

Als we Lagūna konden adopteren… / Facebook Kačių kavinė

Je kunt hier heerlijk snacken en genieten van spotgoedkope cocktails in het gezelschap van de veertien katjes die hier rondlopen en een heerlijk leventje hebben. Onze favoriete kat? Absoluut Lagūna, die al een flinke tijd in het café woont en altijd lekker ligt te zonnebaden. Je kunt het café vinden op de J. Jasinskio g. 1, Vilnius.

This is a coffee shop (with cats) – Londen

Halló, als wij dit café zien zouden we bijna zelf een kat willen zijn. Wie naar de voormalige London Cat Village gaat, zit middenin een heus speelparadijs voor katten. En tussen de katten natuurlijk die rondlopen terwijl jij een kleurig stuk taart eet en een kopje thee drinkt.

In This is a Coffee shop (with cats) is aan krabpalen geen gebrek. / Instagram @claire_congli

Inmiddels is London Cat Village omgetoverd tot This is a coffee shop (with cats), omdat de eigenaren wilden breken met het traditionele idee van een ‘cat café’ en gewoon een leuke plek wilden creëeren waar je kunt chillen met vrienden én katten. Je kunt hier terecht voor een lekker tussendoortje. Wij zouden gaan voor de Very Vanilla-cake. Je vindt deze kattenhotspot hier: 47 Rivington St, London. 

Kissakahvila Helkatti –  Helsinki

Herkules in 'zijn' kattencafé in Helsinki: Kissakahvila Helkatti. / Facebook Kissakahvila Helkatti

Alleen al die Scandinavische inrichting is om te smullen, maar dat geldt ook voor de lekkernijen die je kunt verorberen in dit hippe kattencafé in Helsinki, Finland. Bovendien lopen in dit café acht prachtige katten rond, met allemaal hun eigen verhaal. Wat dacht je van de witte Puu met zijn nieuwsgierige hoofdje of Herkules met één groen/geel en één blauw oog. En je kunt je hier ook nog eens opgeven voor kattenyoga op maandagen van 17.00 tot 18.30. Als je er dan toch bent… Het adres is Fredrikinkatu 55, 00100 Helsinki

Pebbles Kitty Cat Café – Rotterdam

Het was moeilijk kiezen tussen alle kattencafé’s die er in Nederland te vinden zijn, want ook in ons eigen kleine kikkerlandje kun je je hart ophalen als je op zoek bent naar een leuk kattencafé. Onze persoonlijke favoriet? Pebbles Kitty Cat Café in Rotterdam.

Luna ligt heerlijk te slapen in Pebbles Kitty

De inrichting is clean en fijn en acht katten die hier rondlopen zijn stuk voor stuk schatjes. Alle katten zijn geadopteerd uit het asiel en zielsgelukkig met hun nieuwe huisje. En dat is te merken! Kom hier niet voor een uitgebreid diner, maar voornamelijk om het initiatief te steunen. Het adres is: Hoogstraat 30A, 3011 PR Rotterdam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.