Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 29 mrt 2018 / 12:15 uur

Zwarte Cross voor het eerst helemaal uitverkocht

Het festival Zwarte Cross, dat half juli plaatsvindt in de Achterhoek, is voor het eerst in de geschiedenis van te voren al helemaal uitverkocht. Aan de poort zijn geen tickets meer te krijgen, meldt de organisatie donderdag. Het muziekfeest vindt voor de 22e keer plaats.

In totaal komen er 220.000 bezoekers naar de Achterhoek om de bizarre mix van muziek, theater, motorcross, stunts en humor te ervaren. Op 33 verschillende podia komen ruim 250 bands en meer dan duizend theaterartiesten in actie.

Voorverkoop

In november 2017 ging de voorverkoop van start. Binnen vier minuten waren de campingkaarten uitverkocht, een half uur later gingen de laatste dagkaarten voor de zaterdag over de toonbank en na drie uur werden de laatste zondagkaarten verkocht. Ook luxe kampeerhotel ‘Grasnapolsky’ werd snel volgeboekt.

Nu zijn ook voor de laatste twee dagen geen kaarten meer te krijgen. Festivaldirectrice Tante Rikie heeft zo haar eigen kijk op het succes. „Ik bun gewoon Tante Rikie en ik doe wat ik mooi vind. Daar komt geen schrijntje wetenschap aan te pas. Ik heb geen diploma’s en red mien prima! Maar dit loopt wel uut de hand. Misschien moet ik wat anders gaan verzinnen." Het vierdaagse festival vindt plaats van 12 tot en met 15 juli.

Vacature een 1 aprilgrap?

Dacht je nu je kans te hebben gemist omdat je geen kaartje hebt voor wat het festival van het jaar lijkt te worden? Dan hebben we – als het geen 1 aprilgrap is – goed nieuws. De organisatie is namelijk nog op zoek naar een ‘Stronghold Commandor’ oftewel iemand die alles in de gaten houdt op het festival.

De vacature hiervoor wordt veel gedeeld op social media, omdat de wervingstekst op z’n zachtst gezegd opvallend is. Zo is een van je taken de angstcultuur bewaken en heeft de ideale kandidaat kennis van ondervragingstechnieken, groepsdruk en paint. Ook is een oorlogsverleden een pre.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwarte Cross voor het eerst helemaal uitverkocht
Sluiten