Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 29 jan 2018 / 09:00 uur

Treinreis van $213 laat al het moois van de VS zien

Roadtrippen in Amerika is iets wat veel mensen op hun wishlist hebben staan, maar wat toch best een tikkeltje aan de dure kant is. Maar heb je ooit wel eens gedacht aan de trein?

De Amerikaanse reisblogger Derek Low wel. En hij vond ook nog eens een treinreis die je langs zo’n alle hoogtepunten vanaf de westkust naar de oostkust van Amerika brengt, voor 213 dollar.

Prachtige landschappen

Low zocht tot in de puntjes uit hoe deze treinreis van San Francisco naar New York werkt en bevalt. Van het eten (heel simpel tot aan verrassend lekker) tot aan de prachtige landschappen die je op je reis tegenkomt: Low heeft het beschreven op zijn blog. En we moeten eerlijk toegeven: dat ziet er helemaal niet verkeerd uit!

Je start je reis in San Francisco. / Colourbox

In het kort: je kunt het grootste gedeelte van de Verenigde Staten te zien krijgen met deze treinreis, die zonder uitbreidingen dus 213 dollar kost. Low heeft wel iets meer uitgegeven, zodat hij meer tijd kon besteden aan het bekijken van de steden in Amerika.

Ook de Books Cliffs in Utah kunnen van je lijstje. / Colourbox

Met een Amtrak 15-day rail pass kun je namelijk nog acht verschillende treinritten nemen die je weer iets meer van Amerika laten zien. Daardoor zag Low naast de steden op de route, ook een deel van Salt Lake City, Denver en Chicago.

De Chicago Skyline is een plekje die je op de foto kunt zetten. / Colourbox

Geen zin om helemaal zelf uit te zoeken hoe je deze treinreis moet maken? Voor 49 dollar doet Low dat ook nog eens voor je. Kind kan de was doen toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Treinreis van $213 laat al het moois van de VS zien
Sluiten