Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 20 jan 2018 / 13:25 uur

Dit zijn de meest luxueuze treinreizen ter wereld

Niet zo’n fan van vliegreizen? We kunnen het ons voorstellen, want ook bij ons op de redactie zijn er enkele mensen die (redelijke) vliegangst hebben. Nou moet je als je een beetje ver weg gaat, vaak wel het vliegtuig pakken omdat het anders allemaal te lang duurt, maar binnen sommige landen is het absoluut een véél beter idee om de trein te pakken. Er zijn namelijk enkele superdeluxe treinreizen op deze aarde te vinden. Metro zet de mooiste voor je op een rijtje.

De Seven Stars in Kyushu, Japan

Een wagon in de De Seven Stars in Kyushu, Japan

Dit is de allereerste luxe slaaptrein van Japan. De trein begon met rijden in oktober 2013 en met deze trein kun je het eiland Kyushu verkennen. Sommige delen van het eiland stopt de trein, zodat je de highlights van die plek kunt bezoeken door middel van excursies, waardoor het een soort van ‘cruise’-trein is geworden. Daarna is het namelijk gewoon weer de bedoeling dat je opstapt.

De treinreis is immens populair: de inschrijfronde van dit jaar is gesloten tot september 2018.

Royal Rajastan on Wheels, India

Een wagon van de Royal Rajastan on Wheels, India.

De Royal Rajastan on Wheels is geheel in koninklijke stijl gebouwd. Wie deze treinreis boekt, wordt ondergedompeld in een luxe wereld met feest, lekker eten en een prachtig interieur. Je rijdt ook langs koningen, forten, grote paleizen, tempels, diverse culturen en variërende landschappen vanuit Delhi langs Udaipur, Jaipur, Khajuraho naar Agra (waar Aladin op geïnspireerd is!). De prijs? Een deluxe cabine heb je voor 625 dollar.

Venice Simplon-Orient-Express, Europa

Venice Simplon-Orient-Express, Europa.

Deze trein wordt ook wel ‘een grand hotel op wielen’ genoemd. Hij rijdt elk jaar van maart tot november, voornamelijk tussen Londen en Venetië via Parijs heen en weer.  De trein is samengesteld uit zeventien gerestaureerde rijtuigen uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw.

De mooie houtpanelen en de schitterende interieurs zijn creaties van beroemde Jugendstilkunstenaars onder wie René Lalique. En dat is nog niet alles: je krijgt hier ook te maken met kostbaar linnen, tafelzilver en kristal. Niet geschikt voor de klunsjes onder ons dus…

Aan de Venice Simplon-Orient-Express zijn dit jaar drie Grand Suites toegevoegd: zéér luxe privéaccommodatie, elk met een eigen volledige badkamer met douche, toilet en wastafel. Grand Suites zijn beschikbaar op alle reizen van de Venice Simplon-Orient-Express. Goedkoop is het niet: reizen met de express beginnen vanaf 2.315 euro

Al Andalus, Spanje

Het restaurant in de Al Andalus trein.

In deze trein die via drie routes door Spanje rijdt wordt eveneens gebruik gemaakt van wagons die waarschijnlijk vele malen ouder zijn dan jij. De lounge, bar en het restaurant werden bijvoorbeeld al gebouwd in 1929 en 1930 en zijn later gerestaureerd. Gedurende de dag kunnen de bedden in jouw kamer worden ingeklapt door de aanwezige bediening, zodat je in een luxe huiskamer kunt genieten van het prachtige uitzicht. De goedkoopste kamer kost 1850 euro, maar dan reis je zes dagen van Sevilla naar Madrid.

Eastern and Oriental Express, Azië

Best prettig vertoeven in de Eastern and Oriental Express, Azië

Deze trein rijdt jou in drie of vier dagen van Singapore naar Bangkok of andersom. De trein is klassiek ingericht in een jaren ’20 ambiance en je wordt geserveerd door topkoks die jouw lunch en diner bereiden. Ook de wijnen in deze trein schijnen goddelijk te zijn. Dat mag ook wel voor de prijs van het korte reisje: die beginnen vanaf 2520 euro. Maar eerlijk: dan zit je er wel een stuk luxer bij dan de gemiddelde backpacker in Azië!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de meest luxueuze treinreizen ter wereld
Sluiten