Sanne van Rij
Sanne van Rij Reizen 1 dec 2017 / 12:05 uur

Emigreren in 2018? Deze steden zijn prima betaalbaar

Als je reislustig bent dwaalt het idee vast weleens door je hoofd – je biezen pakken en Nederland achter je laten. Mocht de honderdste regenbui je teveel geworden zijn, zijn deze vijf plekken een mooi alternatief om te stranden. Da’s niet alleen leuk, maar ook nog eens heel betaalbaar.

1. Kaapstad, Zuid-Afrika

Een stad met de allure van een kustplaats zoals San Francisco, maar dan omgeven door natuur: dat is Kaapstad. Iedereen komt hier wel aan zijn trekken – of je nou fan bent van goede koffie verorberen in een hippe tent, het maken van hikes of culinair eten (en wijn drinken!) tot je erbij neervalt. Aan de omgeving zal het ‘m sowieso niet liggen, hetzelfde geldt voor het ‘warme’ gevoel dat de stad oplevert. Goed, wat is dan die kanttekening, hoor ik je denken? Nou, die is er eigenlijk niet, en op financieel vlak al helemaal niet. Zo betaal je voor een appartementje in het centrum (!) zo’n 650 euro per maand, slurp je een cappuccino voor 1,50 euro en ga je makkelijk uit eten onder de 10 euro.

Beeld: Unsplash
Beeld: Unsplash

2. Porto, Portugal

Zo’n 37,99% goedkoper dan ons eigen Amsterdam en niet eens zo ver vliegen: hallo Porto! Want ja, Lissabon is ook allemaal enorm leuk en aardig, maar Porto is niet voor niks drie keer (2012, 2014, 2017) tot de beste stad van Europa benoemd. Porto is kleiner dan Lissabon, waardoor je de weg aardig snel onder de knie zult hebben – je wandelt gemakkelijk van wijnkelder naar tuin. Dat in combinatie met het romantische karakter van de stad maakt het tot een fijne woonstad. Een lokaal biertje drink je daarnaast al voor 1,50 euro en een vervoerspas voor de gehele maand kost je een luttele 31,50 euro.

Beeld: Unsplash
Beeld: Unsplash

3. Bali, Indonesië

Een vakantieparadijs voor velen, maar net zo’n fantastische woonplek. Iéts duurder dan andere Indonesische eilanden of steden door het toerisme, maar dat maakt dan ook wel dat je je zelden zal vervelen: aan het afwerken van al die heerlijke restaurants en strandtenten heb je een dagtaak. Ook op het gebied van ultieme rust zit je ook meer dan goed, mocht je daar zin in hebben. Genoeg ongerepte plekken natuur en strand. Voor een appartement in het centrum zou je zo’n 160 euro per maand betalen. Over koopjes gesproken.

Beeld: Unsplash
Beeld: Unsplash

4. Marrakech, Marokko

Deze stad lijkt in vrijwel niks op onze grote steden, maar dat is voor de avonturier des te cool: genoeg verrassende plekken om te ontdekken. Het eten (lees: tajine, couscous, lam…) zal je in ieder geval bevallen, gokken wij zo. En dan die verborgen riad’s, fantastische geuren en mysterieuze marktjes vol met handgemaakte producten… Over het klimaat nog maar niet te spreken. Jep, hier wil je wezen. Je eet drie gangen voor zo’n 17 euro en drinkt een muntthee (want ja, dat drinkt men daar) voor 1,50 euro.

Beeld: Unsplash
Beeld: Unsplash

5. Hanoi, Vietnam

Nog zo’n prachtige (en verrassend betaalbare) plek in Azië: Hanoi, Vietnam! Voor Aziatische begrippen is de stad prima onderhouden en erg veilig. Je kan het wat betreft huur zo duur maken als je zelf wil: zo heb je ‘Westerse’ wijken zoals het Tay Ho District die relatief gezien wat prijziger zijn, maar het Ba Dinh District en Dong Da District zijn net zo optioneel. Als je meer dan 250 euro betaalt ben je al prijzig uit, terwijl dat in vergelijking tot Nederlandse standaarden natuurlijk –meer dan- meevalt. Wat je daarvoor terug krijgt? Nou, een stad vol streetfood, karaoke, scooters en tempels.

Beeld: Unsplash
Beeld: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Emigreren in 2018? Deze steden zijn prima betaalbaar
Sluiten