Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 5 dec 2017 / 14:05 uur

Avonturiers ontdekken enorme grot onder Montreal

In Canada is een bijzondere ontdekking gedaan. Amateurgeologen hebben onder de stad Montreal een grot van 200 meter diep ontdekt. De grot ontstond zo’n 15.000 jaar geleden in de laatste ijstijd.

Amateurgeologen Luc Le Blanc en Daniel Caron hebben de grot onder de Canadese stad ontdekt. De grot ontstond 15.000 jaar geleden en is zeker 200 meter diep. Le Blanc en Caron ontdekten de grot eind oktober, maar hadden al lange tijd het vermoeden dat deze bestond.

Al jaren bezig

In 2014 heeft het tweetal een kleine spleet ontdekt in de grond, maar het duurde vervolgens jaren voordat de spleet groter kon worden gemaakt. De avonturiers moesten door een zachte laag kalksteen heen graven en het duurde jaren voordat ze de achterliggende ruimte konden zoeken. Afgelopen oktober kwam het eindelijk tot een doorbraak. Het netwerk is zes meter hoog en staat vol met water. De mannen moesten een boot gebruiken om de rest van de grot te kunnen onderzoeken. Tot nu toe hebben ze 150 meter van de grot kunnen onderzoeken, komende winter hopen ze verder kunnen gaan met hun onderzoek.

„De grot is behoorlijk speciaal en nog goed intact”, zegt Le Blanc tegen CBC. Volgens de onderzoeker is het een ontdekking die je eens in je leven zult doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Avonturiers ontdekken enorme grot onder Montreal
Sluiten