Maud
Maud Nachtboek van Maud 1 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

#336 ‘Voor ik het wist zaten mijn moeder en schoonmoeder in een heftige discussie’

Maud viert kerstavond met haar moeder en Willem, haar vader en Patricia, haar broertje en de moeder van Gio. Iedereen neemt iets te eten mee en we hebben lootjes getrokken voor cadeautjes. Maud zou alleen het cadeautje voor haar schoonmoeder kopen en is dat straal vergeten…

„Waarom heb je zelf dan ook niks gekocht? Het is jouw moeder?”, vraag ik lichtelijk geïrriteerd aan Gio. Die kijkt me een beetje suf aan, maar houdt verder wijselijk zijn mond.

Ik schaam me extra omdat ik mijn eigen moeder heb getrokken en ik ver boven het budget gegaan ben met een cadeau voor haar. En dan komen we bij Gio’s moeder aan met een of ander prul dat we last minute ergens vandaan getoverd hebben… Dat kan toch niet?!

Ik kijk om me heen. Mijn oog valt op mijn eigen kerstcadeau dat ik van mijn opdrachtgever heb gekregen. Een cadeaubon van een parfumerie, Italiaanse olijfolie en een Italiaans kookboek. Er zit niks anders op dan het cadeau door te geven.

Terwijl ik de producten als een razende inpak in kerstpapier, sputtert Gio een klein beetje tegen. „Mijn moeder houdt helemaal niet van koken. Het moet altijd makkelijk en snel…”, mompelt hij, terwijl ik de pakjes onder de boom leg.

„Tsja, het is dit of niks Gio! Wil je dat? Dan wens ik je een hele fijne kerstavond: dat wordt een drama”, mopper ik terug, al ben ik stiekem benauwd dat ook het geven van een kookboek een groot fiasco wordt.

Helaas viel het cadeau inderdaad niet in de smaak, maar de schade bleef beperkt. Mijn schoonmoeder heeft meerdere opmerkingen gemaakt over haar cadeaus. „Goh wat grappig, een kookboek, daar zou ik zelf nou nooit opkomen”, maar met de bon van de parfumerie leek ze best blij en toen ze hoorde dat Gio haar getrokken had, leek haar irritatie als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

Wonder boven wonder hebben mijn ouders het ook reuze gezellig gehad. Het blijft bijzonder dat ze ondanks de scheiding toch goed met elkaar omgaan. Mijn vader heeft zelfs nog uren met Willem over oude muziek gepraat. De avond leek redelijk goed te verlopen, totdat we een spelletje gingen doen. Je zou denken dat er niet veel mis zou kunnen gaan bij Hints. Nou, ik weet niet hoe, maar voor ik het wist zaten mijn moeder en schoonmoeder in een heftige discussie! Mijn schoonmoeder vond dat ze Liam te weinig zag.

Echt ruzie werd het niet, maar gezellig is anders. De sfeer was direct behoorlijk bekoeld en dat is heel de avond zo gebleven. Mijn moeder is uiteindelijk als eerste weggegaan; de moeder van Gio zou natuurlijk nooit uit zichzelf vertrekken. Nadat we zo’n vijf keer gezegd hadden dat we nu toch wel moe waren, ging ze eindelijk op huis aan.

De volgende ochtend werd ik uitgeblust wakker. Ik weet niet of het door de wijn kwam, de discussies of het einde van het jaar, maar ik was onwijs vermoeid. De hele dag hebben we lekker op de bank gespendeerd met films.

De dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn voorbij gevlogen. Vandaag werd ik wakker met een mega kater. Gio en ik zijn gisteren op oudjaarsdag eerst met zijn tweeën uiteten geweest en daarna zijn we met een hele groep naar een feest in Amsterdam vertrokken. Ik keek al weken naar deze avond uit en ik heb zelfs een klein beetje drugs gebruikt. Al had ik dat misschien beter niet kunnen doen.

Ik vind het bizar hoe snel dit jaar is gegaan. Het is mijn eerste jaar als moeder en volgend jaar gaan we gewoon trouwen! Eind januari ga ik samen met Jessie en mijn moeder bruidsjurken passen. Rochella zou ook mee gaan, maar ik vraag me af of dat nog doorgaat. En dat heeft alles te maken met wat er met oud & nieuw is gebeurd…

Maud (24) houdt van feesten en reizen. Ze werkt op de redactie van een tijdschrift. Maud heeft een relatie met Gio en ze is net bevallen van hun zoontje Liam. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

#335 ‘Waarom moet er altijd iets mis gaan?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties