Maud
Maud Nachtboek van Maud 31 okt 2022
Leestijd: 5 minuten

#275 ‘Ik blijf het een rare actie vinden’

Tijdens de persreis voelde Maud zich vooral heel ongelukkig, omdat ze niet mocht drinken. Onderweg naar huis praat ze met Chantal, die al op haar achttiende moeder werd en haar uitlegt dat je leven echt niet voorbij is zodra je zwanger bent. Maud heeft zich weer herpakt en gaat vol goede moed naar een feestje. Ze heeft de avond van haar leven, totdat ze ineens Gio ziet lopen! Terwijl hij helemaal niet heeft gezegd dat hij uitging…

„Gio!”, roep ik zó hard dat drie Engelse toeristen en een groepje meiden zich allemaal tegelijkertijd naar mij omdraaien. De halve club heeft me horen schreeuwen, behalve Gio zelf. „Giooo!”, roep ik nog een keer terwijl ik achter hem aan loop en hem op zijn schouder tik. „Wat doe jij nou hier?”, roep ik lichtelijk of eigenlijk ontzettend geïrriteerd. „Lief! Ja die jongens van mijn werk hadden een kaartje over. Ik wilde je nog appen, maar toen bedacht ik me dat het veel leuker is om je te verrassen”, zegt Gio alsof er niets aan de hand is. Mijn goede humeur is in een klap verdwenen. Want ik vind het maar een apart verhaal en dat mag Gio weten ook. „Nou heel raar verhaal schat, ik heb je nog nooit over dit feest gehoord, je moet morgen allemaal dingen doen en nu sta je ineens hier in de club zonder dat je mij iets laat weten? Je kon toch gewoon even appen?! Sta je me te controleren of zo?” Ik merk dat de mensen om mij heen zich een voor een omdraaien, maar het kan me eigenlijk niet zoveel schelen.

„Ja, eh… sorry, soms lopen dingen anders, ik ben er nu toch!”, zegt Gio terwijl hij mijn arm om zich heen slaat. „Kom, ik stel je voor aan die jongens.” Zijn collega’s blijken stuk voor stuk allemaal aardige gasten te zijn. En op de een of andere manier stelt het me gerust, ik had het toch een heel ander verhaal gevonden als zij allemaal aan de drugs zaten.

Als ik even later het verhaal aan Jessie vertel, legt ze uit dat het gewoon toeval is. „Ah joh, hij is er nu toch! Hoe gezellig is dat? Hij mag toch ook wel een feestje meepakken?” Toch houd ik er een raar gevoel aan over. Als ik even later met een Aimy, een vriendin van Jessie, buiten zit om wat frisse lucht te halen, vertel ik dat ik mijn vriend Gio ineens tegen kwam. Aimy is bloedeerlijk en haar advies is dan ook heel simpel. „Het is de vader van je toekomstige kind, jullie moeten geen geheimen voor elkaar hebben. Maar weet je schat, waarschijnlijk is er niks aan de hand. Mannen zijn veel simpeler dan je denkt.” En net op dat moment komt Gio aanlopen met twee alcoholvrije biertjes. 

„Sorry lief, dit was niet echt slim hè. Ja, ik wist niet goed wat ik moet zeggen en nou ja, ik was bang dat je boos zou worden, dus ik zei maar niks…” Ik leg Gio uit dat ik echt niet boos wordt als hij uit wil, maar dat hij dit soort dingen wel gewoon kan zeggen. Echt tijd om antwoord te geven heeft Gio niet, want Aimy sleurt ons mee naar de dansvloer: „Kom, papa en mama moeten dansen!”

De rest van de avond besluit ik vooral te genieten, ik ben met alleen maar leuke mensen op een feest met mijn favoriete dj’s. Ik heb het uiteindelijk zelfs volgehouden tot 04.30 uur ‘s nachts. 

Het grote voordeel van zwanger zijn en niet drinken is dat ik dus ook geen kater heb. Ik word heerlijk fris wakker en heb alleen een beetje last van vermoeide benen. Als ik de keuken in kom lopen is Gio druk bezig om mijn favoriete ontbijtje te maken. Ik waardeer zijn goedmaak-poging, maar ik blijf het een rare actie vinden. Gio gaat dit weekend nog een keer uit en ik ga ‘s avonds met Rochella uit eten. Tenminste, het plan was om alleen wat te gaan eten, maar Rochella blijkt twee gastenlijst plekken te hebben voor een feest op NDSM-werf en eigenlijk ben ik nog wel in voor een feestje! „Ik heb maandenlang gefeest terwijl ik zwanger was”, lacht Rochella, die pas na een aantal maanden ontdekte dat ze zwanger was.  Zo sta ik ineens twee avonden achter elkaar te feesten en ik moet eerlijk zeggen ik heb mij in tijden niet zo gelukkig gevoeld! 

De zondag spendeer ik de hele dag in bed, in mijn eigen huisje in Amstelveen. Ik heb drie nachten bij Gio geslapen en ondanks zijn vreemde actie van het weekend ben ik nog steeds gek op hem. Toch heb ik zin om even lekker in mijn eigen huis te zijn. Ik wandel de hele dag in mijn roze unicorn-badjas door het huis, begin aan een serie, luister het nieuwe album van Taylor Swift en op Pinterest ben ik druk bezig met het samenstellen van een bord met ‘babykamer’-inspiratie. Ik zit zo in mijn telefoon gedoken dat ik schrik als ik de bel hoor… Ik verwacht geen bezoek en ik vraag me af wie er op zondagmiddag ineens zomaar voor de deur kan staan…

Alle eerdere afleveringen van Maud lees je hier.

#274 ‘Ook zwanger en zonder verdovende middelen kan uitgaan superleuk zijn’

Maud (23) houdt van feesten en reizen. Ze werkt sinds kort op de redactie van een tijdschrift. Ze is zwanger van haar nieuwe vriend Gio en woont weer op zichzelf in een eigen huisje vlakbij Amsterdam. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.